Ha valaki panelben lakik és elhalálozik a macskája, hova lehet eltemetni?
Mi kivittük az erdőbe, és kb. 200 méterre a járt úttól, az erdő sűrűjében eltemettük.
Ez amúgy elméletben nem legális, de amúgy is elég sok állat elpusztul az erdőben... azokat még el sem temetik. Mi kb 1 méter mély gödröt ástunk neki, és a testére leveles ágakat tettünk, majd visszatemettük.
Nekem még nem következett be de egy ismerősöm beteg kiskutyával járt így.
Az állatorvoson keresztül intézte valahogy a hamvasztását.
Kellett fizetni érte azért ez 5 éve volt 40 körül kölyökkutyára kb. De lehet nem jól emlékszem az árra.
Egyébként nekem is eszembe jutott hogy elég morbid tárolni majd besétálni a szeretett kedvenc testével egy rendelőbe, de valahogy meg kell oldani.
A szüleim a kilencvenes években a papagájainkat a kukába dobták, ez mély nyomot hagyott bennem már akkor is, meg nem is hiszem hogy szabályos.
Az állatorvos és vagy a gyepmester bizonyos szolgáltatási összegért elviszi és elégeti. Hivatalosan.
Vagy vannak krematóriumok, amiknél el lehet hanvasztani, gondolom jó drágán(bár nem tudom, itthon van-e(de láttam hamvakból emlékdíszt, szóval elvileg itt is van).
Persze aki sajnálja kifizetni azt a pénzt az állatorvosmak, az elviheti a parkba/erdőbe és eláshatja, persze, ha észreveszik jól megbűntetik, mert a tetem veszélyes hulladéknak számít. A kertben elásható, ott nem büntetnek érte, de ott is kezelni kellene a talajt a fertőzés ellen. De ki csinál olyant?
Ha volt chipje, vagy kiskönyve akkor az elásás után az állatorvosnál kell jelenteni, hogy töröljék a nyilvántartásból, chipnél a petvetdatából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!