Mennyi ideig fog tartani ez az állapot?
Én mindig is egy nagyon bújós,nagyon barátságos kismacskát szerettem volna,olyat ami vágyik a szeretetre.Én egy kölyök macskát szerettem volna,olyat ami már kézhez van szoktatva,nyugodt természetű,szoba tiszta.Viszont múlt hétvégén az Oxigèn állatmentő alapítványtól örökbe fogadtunk egy lány macskát,a hölgy szerint 2 éves de nem tudom hogyan lehetne megállapítani a pontos korát. Az Amanda nevet kapta ( én csak Amy-nek hívom ).Az első pár napban nagyon félős volt,az első napon mikor haza hoztuk,felmászott a ruhásszekrényünk tetejére és egész nap ott gubbasztott.Minden zajtól megrémül,ha megmozdulunk egyből elmenekül,elbújik,ha hívogatóm nem jön oda hozzàm,próbáltam játékkal is előcsalogatni,de attól is megrémült,most már viszont egy fokkal jobb a helyzet,ma már 2-szer előmerészkedett habár megsimogatni,magamhoz édesgetni nem tudtam,bebújt az ágyam mögé,viszont előtte pedig elszórakoztatta magát,kergette a saját farkát.Anyám szerint hétvégére kezes Bárány lesz belőle habár én ezt kétlem.Mennyi idő mire tényleg egy bújós szeretet gombóc macska lesz belőle?
Egyébként engedi a simogatást,csak mikor ki jön a rejtekhejéről akkor bizonytalan,félénk,ha lassan is mozdulok felé akkor is megriad.
Sok ido, mire beleszokik az uj helyzetbe.
De az, hogy milyen lesz egy macska szemelyisege, lutri. Nem tudni am, hogy kesobb mennyire felel majd meg elvarasaidnak. De aki macskat fogad be, az ezzel legyen tisztaban.
Rz sokáig is eltarthat hallottam már emberekről akik arról panaszkodtak, hogy woha nem nyerték el a macskájuk bizalmát.
Azzal javíthatsz a helyzeten ha eszik akkor napról napra közelebbről nézed amikor eszik és közben beszélsz hozzá és mozgatod a végtagjaidat finoman. Ezzel megmutatod neki, hogy nem fogod bántani akarmilyen hang vagy mozgás is történik a közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!