Mit nem csinálok jól?
Sziasztok!
Árván maradt kiscicát gondozok 8 napja.
Ma nyilt ki a szeme. Vettem neki cicatej potló tápszert, azzal cumiztattam eddig amiből szopizott is.
Tegnap észre vettem, hogy nem szopizik úgy ahogy szokott, alig eszik valamicskét :(
Elvittem állatorvoshoz tegnap délután, kapott két szurit, meg valami probiotikumot a szájába.
Éjjszaka többször is felkelek, próbáltam de nem eszik, vagyis nem szopizik. Ezidáig napközben sem szopizott, annyit nyelt le ami a cumisüvegből kifolyt.
Nem tudom már mit tegyek, tanácstalan vagyok :(
Igen szokott!
Van egy kiskutyám aki nagyon pátyolgatja a cicát így ő segít a pisiltetés/kakiltatásnál. Nyalogatja a cicát és a cicusnak mindig sikerül üríteni.
Van hogy éjszaka (2 óránként kelek cumiztatni) mire felébredek az etetések között a dobozába is sikerül neki üríteni úgyhogy ezzel nincs gond.
Melegen is van tartva, úgyhogy fogalmam sincs mi lehet a gond.
Tündéri vagy és a kutyád is nagyon szurkolok hogy rendbe legyen. Ezekszerint szüleése óta te tartod "életbe"? Még ha idáig az anyjával lett volna úgy is nehéz de így le a kalappal elötted az biztos hogy ha sikerül akkor nagyon fog hozzád ragaszkodni.
Mi történt a mama cicával?
Próbáld fecskendővel (tű nélkül) belejuttatni a tápszert, hátha "csak" elfogyott az ereje ahhoz, hogy szopizzon.
8 napot már megnyertél :)
Talán 1-2 napos lehetett, mikor hozzám került.
A fiam hozta hozzám, ő talalta meg. Anya cicát elütötte a kocsi, kereste az esetleges tesókat, de nem talált sehol a környéken kiscicákat, csak őt. Nagyon hangosan nyávogott a fűben találta meg.
Az elkeserítő és aggasztó, hogy egész eddig jól szopizott, most viszon alig tudom bele eröltetni a tápszert.
Orvoshoz is elvittem, mindent megteszek amit csak lehet, de aggódom mert nem akar szopizni :(
Lehet vissza kéne vinnem az orvoshoz
Igen, vidd vissza, vagy legalább egy telefon..
Mit mondott az orvos? Mit adott neki? Immunerősítőt?
Melegítésel nincs gondom.
Van egy csivavám és nagyon gardedámozza a cicust, melegíti, nyalogatja pedig kan kutyus. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!