Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vajon miért nem iszik a macska?

Vajon miért nem iszik a macska?

Figyelt kérdés
13 hetes, 2 hete van nálunk. Pár nappal ezelőttig láttuk inni, viszont azóta odamegy, beleteszi a lábát és elsétál.. Naponta többször cseréljük a vizet, mosom a tálat
szept. 7. 23:59
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem szeretik a steril friss vizet , hagyd állni . Egyébként ha nedves tápot eszik simán elvan vele elég neki az a nedvesség. Ha szomjas majd iszik.
szept. 8. 00:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Azért cserélgetem, mert az elején akkor nem ivott, ha belekerült valami 😫

Általában nedveset eszik, szárazat csak amikor "megkívánja"

szept. 8. 03:16
 3/8 anonim válasza:
79%
A macska kb sivatagi állat, nem sokat iszik. Nálunk például ha iszik akkor is a legmocskosabb eső vízből szívesebben iszik, mint a neki kirakott tálból.
szept. 8. 05:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van vízszűrőtök, tehetsz egy próbát azzal is. Lehet a klóros víz zavarja. Egyébként tényleg ritkán isznak, sokszor a nedves táp is ezért szükséges. Nem lehet hogy néha így is rájárogat inni, csak ti pont nem látjátok? Még amivel megpróbálkozhatsz hogy több tálka vizet hagysz a lakás több pontján, ezt is szokták tanácsolni, így jobban rávehető hogy többet igyon, ha folyton tálka vízbe fut bele.
szept. 8. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A mienk sokat iszik, meg mancsozgat is benne.

Lehet azzal hűti magát hogy belelép. Egyébként a több tál különböző helyekre kitéve (amerre jár) segíthet. Vagy másik fajta tál, vannak mindenféle bajuszkímélő, különböző anyagúak is. Például zavarhatja hogy fénylik, tükröződik vagy ha mintás stb. Ki tudja. Illetve a helye se mindegy, ne az alomtálca mellett legyen közvetlen vagy ne olyan helyen ahol sok a mozgás, és nem tud nyugodtan iszogatni.

Ha kinti akkor lehet hogy máshol szokott inni. Illetve a nedves tápban is van valamennyi folyadék.

szept. 8. 14:42
 6/8 A kérdező kommentje:

Benti, az alom más helyiségben van, a kajás tál mellől is eltettük, mert azt olvastam, hogy ez is lehet a baja vele. Megpróbálok más anyagból készült tálat is majd. Nem tudom, hogy ihat-e vajon amikor nem látjuk, eddig ugye megtette.. De a fő tápláléka a nedves eledel, úgyhogy akkor nem aggódok, 1 hét múlva úgyis viszem az állatorvoshoz, majd szóbahozom

(új még nekem ez a benti macska dolog, amikor gyerek voltam volt utoljára macskánk, akkor még nem ilyen "tápos", almos macskák voltak... Pláne nem bent)

szept. 8. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A nedves táp mellé szinte semmit nem isznak.

Napi fél deci laktózmentes tej vagy kifejezetten cicatej segíthet az aggodalmadon. Már ha szereti a tejet.

Meg az is, ha a nedves táphoz adagolsz 10-20 milli vizeket még pluszba.

Én ezekkel nyugtatom magam.

szept. 8. 18:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A macskáknak szokásuk, hogy csak annyit isznak, hogy éppen ne haljanak szomjan, előfordul, hogy ez veseproblémát is okoz náluk. Elméletileg a nagy vízfelület (nagy átmérőjű alacsony tál pl.), illetve folyóvíz vonzza őket, de úgy általánosan nehéz rávenni őket, hogy sokat igyanak. Az mindenképp jó, ha nedves tápot kap, azzal visz be vizet, meg hátha majd az állatorvos is tud tanácsot adni, addig biztosan nem lesz baja.
szept. 8. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!