Vajon miért nem iszik a macska?
Azért cserélgetem, mert az elején akkor nem ivott, ha belekerült valami 😫
Általában nedveset eszik, szárazat csak amikor "megkívánja"
A mienk sokat iszik, meg mancsozgat is benne.
Lehet azzal hűti magát hogy belelép. Egyébként a több tál különböző helyekre kitéve (amerre jár) segíthet. Vagy másik fajta tál, vannak mindenféle bajuszkímélő, különböző anyagúak is. Például zavarhatja hogy fénylik, tükröződik vagy ha mintás stb. Ki tudja. Illetve a helye se mindegy, ne az alomtálca mellett legyen közvetlen vagy ne olyan helyen ahol sok a mozgás, és nem tud nyugodtan iszogatni.
Ha kinti akkor lehet hogy máshol szokott inni. Illetve a nedves tápban is van valamennyi folyadék.
Benti, az alom más helyiségben van, a kajás tál mellől is eltettük, mert azt olvastam, hogy ez is lehet a baja vele. Megpróbálok más anyagból készült tálat is majd. Nem tudom, hogy ihat-e vajon amikor nem látjuk, eddig ugye megtette.. De a fő tápláléka a nedves eledel, úgyhogy akkor nem aggódok, 1 hét múlva úgyis viszem az állatorvoshoz, majd szóbahozom
(új még nekem ez a benti macska dolog, amikor gyerek voltam volt utoljára macskánk, akkor még nem ilyen "tápos", almos macskák voltak... Pláne nem bent)
A nedves táp mellé szinte semmit nem isznak.
Napi fél deci laktózmentes tej vagy kifejezetten cicatej segíthet az aggodalmadon. Már ha szereti a tejet.
Meg az is, ha a nedves táphoz adagolsz 10-20 milli vizeket még pluszba.
Én ezekkel nyugtatom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!