Miért van az, hogy a cica nem szívesen iszik a friss vízből a tálkában, de bezzeg az akváriumot úgy kortyolja mintha limonádé lenne?
Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 21:20
1/12 anonim válasza:
Gondolom azon érzi a halak illatát, vagy nem tudom, elvileg nem szeretik az állóvizet, de az enyém is a mosogatóban álló mosatlanból itta régebben a vizet, vagy a csap mellett sírt, hogy nyissam ki neki.
Vettem neki egy ivókutat, azóta csak abból iszik.
2/12 anonim válasza:
Ne próbáld megfejteni. Cica.
Az enyém pont a fordítotja, nem kell neki az állott víz.
3/12 anonim válasza:
Mert ebben is válogatósak. Vannak cicák, akik nem szeretik a friss vizet csak az állottat. Mások meg pont csak a nagyon frisset szeretik, vagy közvetlenül a csapból isznak csak. Az enyémeknek az sem mindegy, hogy milyen színű tálkában kapják. Van egy egész készlet macskaitatónk, és pl. a zöldből meg a lilából isznak, a kékből meg a sárgából meg nem hajlandóak...
4/12 anonim válasza:
Az én egy darab cicámnak (nyáron) három különböző itatótálja van. Ezek közül a közvetlenül etetőtálkája mellettiből soha nem iszik. Az csak "dísznek" van, de azért abban is minden nap cserélem a vizet :)
5/12 Flagstaff válasza:
Az én cicám nem szeretett lehajolni az iváshoz, ezért soha nem ivott tányérból, csak vázából. Minden cica külön egyéniség.
6/12 anonim válasza:
az enyém sem iszik onnét. De pocsolyából pl igen
7/12 Salx Narval válasza:
Az akváriumvíz nálunk is favorit. Mindegyik macskánk nagy érdeklődést mutatott az akváriumvíz és az akvárium iránt is, mondom is néha reggelente, hogy bekapcsolom a macskamozit.:D A pocsolyák és az esővízgyűjtő, a második kedvenc ivóvízlelő helyei bár ez utóbbi elérhetetlen számára csak szagolgatni tudja ha kimegyünk az udvarra. Megjegyezném én sem szeretem a csapvizet inkább forrásvizet hordok egy nem túl távoli bevizsgált helyről, a cica is ezt kapja és persze beleihat a locsolóvíznek levett akváriumvízbe is ha nagyon akar mert nem használok vegyszereket.
8/12 anonim válasza:
Mondjuk szerintem nem kellene hagyni.
Az akvárium nem egy ivókút. A halak hugyoznak, szarnak..van a vízben esetleg carbo, micro, macro növénytáp, halkaja maradék, stb.. nem éppen ivóvíz kategória.
9/12 Salx Narval válasza:
Hidd el mindenre gondoltam és nem engedném ha egy cseppnyire is veszélyesnek ítélném. A friss csapvízben és a pocsolyákban több veszélyes anyag lehet mint egy jól szűrt és kellően karbantartott dús növényzetű akváriumvízben. De ennek ellenére egyetértek veled, valóban nem kellene adni belőle neki és a pocsolyából sem szabadna engedni, hogy igyon.
10/12 anonim válasza:
A mienk is ilyen volt… csak onnan ivott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!