Valóban bele halnak a sok mosdadásba a macskák?
Figyelt kérdés
még anno kis koromba hallotam hogyha tul sokszor fürdetünk meg egy macskát akkor elvesziti a "természetes saját szagát" amibe akár bele is hallhat, tudom hülyeségnek hangzikszept. 2. 19:00
1/9 anonim válasza:
Nem hal bele csak illatos lesz és nem szereti. Kivéve ha kölyök macska akit még az anyja gondoz mert ha ő elveszíti a természetes szagát akkor az anyja magára hagyja de cumival őt is fellehet nevelni.
2/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom , a kicsi macskàkat nem is mertem fogdosni nagyon mert attól féltem hogy az anyjuk el fogja őket dobni XD
szept. 2. 19:07
3/9 anonim válasza:
Neked kellemetlenebb, mint a macskának, ha túl sokszor megfürdeted, mert szanaszét karmol :D
4/9 A kérdező kommentje:
Igaz igaz , bár mikor voltak macskàim ők inkább énekeltek
szept. 2. 19:20
5/9 anonim válasza:
Nem hal bele.
Viszont árt az egészségének. Nem a szag elvesztése miatt, hanem mert a macska alapvető tisztálkodása a nyalogatás, ehhez fejlődött a bőre és a szőrzete, így a fürdetés (ha kemikáliákkal, pl samponnal történik, akkor fokozottan) eltávolítja a bőr természetes védőrétegét, így a bőre kiszárad, ami utat adhat különböző bőrproblémáknak, pl gombásodásnak, fertőzéseknek.
A macskának alapból nincs szüksége a fürdetésre. Kivételt képez, ha valami olyan került a bundájára, amit veszélyes lenne, ha lenyalna, pl festék és egyéb vegyianyagok. Ha nem muszáj, jobb nem fürdetni kosz esetén sem, csak nedves ronggyal letörölni, vagy az adott részt vizezni, nem az egész macskát.
6/9 anonim válasza:
hülyeség. miért halna bele? csak jobb,mintha csövesszaga lenne.
7/9 anonim válasza:
#6:
Normálisan tartott macskának nincs csövesszaga, okoskatörp.
8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem úgy értette hogy valami miatt piszkos lesz attól meg büdös
szept. 3. 16:22
9/9 anonim válasza:
Macskát nem egészséges fürdetni. Ő egész nap mosakszik, és nagyon tiszta állat. A fürdetéstől kiszárad a bőre, nem marad meg a természetes védő réteg a bőrén, és kaphat bőrbetegségeket. Ha valahol nagyon bepiszkitja magát, az más tészta, akkor nedves /vizes/ ronggyal ott meg kell simitani, ha nem jön le, mert valami olyan szennyeződés, akkor meg kell kérdezni dokit, vagy patikában, hogy mivel lehet tisztitani, ami nem árt meg neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!