Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Okozhat két macska között a...

Okozhat két macska között a verekedés komolyabb (belső) sérüléseket?

Figyelt kérdés
10 éves ivartalanított kandúrom van, kijárós, de ritkán megy el itthonról, ha nem a házban akkor általában a kertben van, ha nem is látom, ha hívom általában jönni szokott. Tegnap reggel bejött hozzánk egy másik kandúr, akivel csúnyán összeverekedtek, ahogy nyitottam az ajtót a màsik macska el is futott. Szemmel látható sérülés nem volt a cicámon, nem láttam rajta fájdalmat vagy, hogy rosszul lenne. Evett, ivott, utána kint aludt a kertben az egyik helyén, 2 óra fele még láttam, majd elment valahova és azóta nem jött haza. Előfordult már, hogy 1-1 napra elment, de nem jellemző rá, rég volt már ilyen, az egész nyarat itthon töltötte, ilyen 1-2 órás kimaradások voltak maximum. Előfordulhat, hogy a verekedésből komolyabb sérülése lett és elbújt valahova? Nem aggódtam túl, mert előfordul az ilyen cicák között és jól is volt utána, de most már nagyon aggódok. Jellemző egyébként így nyàr végén a kandúrozás? Attól, hogy ivartalanított néha beszáll a buliba, de ez inkább tavasszal szokott lenni.
szept. 1. 04:23
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

a macskák közötti verekedés okozhat komolyabb sérüléseket is, mint például belső sérülések, még akkor is, ha külső sérülések nem látszanak. Ha a cicád nem tér vissza, érdemes lehet megkeresni őt vagy állatorvoshoz fordulni, hogy ellenőrizzék. A verekedések tavasszal és nyár végén gyakoriak lehetnek, de ivartalanított macskák is részt vehetnek benne.

Remélem minden rendben lesz!

szept. 1. 04:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem szeretem, hogy kijárós, de nem tudtam bentre szoktatni. Kiskorában csapódott hozzánk, ideszokott, megszerettük és benti cicának szerettem volna, de az almot sose használta, képes volt addig tartogatni és könyörögni az ajtóban, hogy engedjem ki, ameddig maga alá nem pisilt, rombolt, ha nem mehetett ki, amikor szeretett volna. Így maradt kinti-benti. Nyilván előfordultak kisebb kóborlások, verekedések, de semmi komoly szerencsére, nem maradt ki teljesen a kandúrozásból, de nem is vitte túlzásba. Meg se fordult a fejemben, hogy egy verekedésből lehet nagyobb baj, ha ennek nincs jele, csak most, hogy nem jön… Semmit nem aludtam, bejàrtam a környéket, folyamatosan hívogatom és vàrom, napközben a szomszédokat is végigkérdezem majd. Ötletem sincs, hogy hol keressem. A legtöbb szomszédnál kutya van, oda nem megy át, a 10 év alatt sose ment, ott biztos nem bújt el sehova, de a közelebbiekkel jó kapcsolatban is vagyunk, ismerik a cicát is és este megkérdeztem őket, hogy nem-e ment át esetleg, nem-e kapta el kutya, de nem látták.
szept. 1. 05:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Elmentem még egy körre most, hogy már világos van. Mikor visszaértem már itthon várt! Jól van, evett sokat, élénk, aktív, de tele volt a bundája mindenféle gazzal, nem tudom merre járhatott. Mindenesetre most alszunk egyet aztán átgondolom mi legyen, mert szívem szerint soha többet nem engedném ki, mindig nagyon féltem, a ma éjszaka pedig borzasztó volt, hogy estére nem jött haza, évek óta nem csinált ilyet
szept. 1. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!