Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sokan miért gondolkodnak így...

Sokan miért gondolkodnak így a macskákról?

Figyelt kérdés

Nemrég befogadtam egy macskát. Nem volt jó állapotban, de elvittem orvoshoz. Meséltem tegnap egy ismerősömnek, aki elkezdett gúnyolódni rajtam, meg hogy a felesége üzeni ha 5000 Ft-ot is költöttem rá, akkor egy hülye vagyok.

Illetve mesélte, hogy náluk is vannak kóbor macskák, mert odaszoktatták azzal, hogy kirakják a kajamaradékot, folyamatosan oda fialnak, de valahogy mindig elpuszulnak a kicsik, amit nem is bánnak.

Mondta ő be se oltatná a macskát, nem is ivartalanitaná.

Egyik szomszédomnál ugyanez a helyzet. Kb fogyóeszközként tekintenek a macskákra.

Igen, sokszor 5 ezer forintot költöttem a befogadott cicámra, de emiatt nem gondolom, hogy hülye vagyok. Nincs gyerekem, nem veszek drága dolgokat, így belefér hogy az állatomra költök. És szerintem az ivartalanítás nem hülyeség, mert nem akarok tele lenni macskákkal.

Nekem annyira elkeserítő sokak hozzáállása ezzel kapcsolatban.

aug. 23. 10:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%
9es alapbol megertem amit irsz de ha az ember csak ennyit tud segiteni hogy neha megfog egy macskat, elviszi ivartalanitani, akkor az azert meresz allitas hogy ezzel rosszat tesz. Sot, ha tobben ezt csinalnak, akkor valoszinuleg eleg nagy mertekben fel lehetne szamolni a kobor szaporulatot.
aug. 23. 11:42
 12/30 anonim ***** válasza:
81%

" folyamatosan oda fialnak, de valahogy mindig elpuszulnak a kicsik, amit nem is bánnak.

Mondta ő be se oltatná a macskát, nem is ivartalanitaná."

Kérezd már meg tőle, mennyire kell ehhez szívtelennek lenni?

(És még te vagy a hülye... megáll az ész -.-)

aug. 23. 11:42
 13/30 A kérdező kommentje:

Nem tudom hova állna tovább a befogadott macskám ha bent tartom. Ezzel nem tudom mi rosszat tettem.

De még ha felesleges kiadás is lenne, az én dolgom szerintem. Én se szólok bele más pénzügyeibe. :)

aug. 23. 11:43
 14/30 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt semmi köze hozzá, hogy te mire költöd a pénzed, másrészt pedig az emberség ott kezdődik, hogy egy bajba jutott állathoz emberségesen viszonyulunk. Neked nincs mit szégyellened, a gúnyolódónak viszont duplán is van rá oka.

Hogy miért tekintenek sokan így a macskákra: szerintem az, hogy a vidéki gyökerű embereknél fogyóeszközként tekintenek rá, csak egy része a dolognak, a rengeteg kóbor macska is hozzájárulhat, amelyek okozhatnak bosszúságot sokaknak (pl. odapiszkítanak az ember kertjébe stb.), és ezért kábé olyan kártékony állatnak tekintik őket, mint a patkányokat. Pedig könnyen lehet, hogy ha az ismerősödéknél nem lennének a kóbor macskák, akkor pont patkányokkal meg egerekkel találkozna sokat...

aug. 23. 12:36
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Mert nem szereti a macskákat azért ilyen. Nekünk is sok cicánk volt régen, aztán elkezdtek eltűnni. Kiderült hogy az egyik falubeli nőcske féltette a tyúkjait ezért a kutyájával megölette a macskákat. Had ne mondjam hogy az ilyen embernek sem kívánok szebb halált..
aug. 23. 12:53
 16/30 A kérdező kommentje:

#15: Náluk az a gond, hogy az udvarra kirakják a kajamaradékot. Persze, hogy odaszoknak a macskák. Utána ne a macskákat szidja. Meg folyamatosan úgy emlegette az egyiket, hogy a "nyomorék". Kérdezem miért. Hát mert fáj a lába ... meg mondott rá egy nagyon csúnyát.

Lehet "bársonylelkű rinyatündérke" vagyok, de akik bántják az állatokat, azoktól felfordul a gyomrom.

Akik pedig segítenének az állatokon, azokat nem leszólni kéne hogy miért teszik.

Néhány ember hozzáállása megdöbbentő itt is. Hogy nem fordul fel saját maguktól a gyomrom azt nem tudom.

Én a saját kis beteges macskámat semmi pénzért nem adnám. És bármennyit költenék rá, csak hogy jó élete legyen. Ha ezért rossz ember vagyok, legyen úgy.

aug. 23. 12:53
 17/30 A kérdező kommentje:

*saját maguktól a gyomruk

(bocs teló átírta)

aug. 23. 12:54
 18/30 anonim ***** válasza:
93%
Mert sok nekemista érzéketlen irígy útálatos bunkó tuskó van a földön és azért. Az ilyeneket messze kerüld, mert ha egy magatehetetlen jószágról így vélekedik akkor egy emberrel sem különben.
aug. 23. 13:25
 19/30 anonim válasza:
100%
A probléma alapvetően ott kezdődik,hogyha valamiben semmi ártalmas dolog nincs+a te magánügyed akkor senki nem kérte ki a véleményét.Ezaz üzengetősdi meg óvodás szint.Valami igazi h...p...lehet.
aug. 23. 14:08
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak, akik nem szeretik a macskákat, pedig azok is ragaszkodnak az emberhez. Engem is elkeserít, hogy néhányan így állnak hozzájuk.
aug. 23. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!