Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sokan miért gondolkodnak így...

Sokan miért gondolkodnak így a macskákról?

Figyelt kérdés

Nemrég befogadtam egy macskát. Nem volt jó állapotban, de elvittem orvoshoz. Meséltem tegnap egy ismerősömnek, aki elkezdett gúnyolódni rajtam, meg hogy a felesége üzeni ha 5000 Ft-ot is költöttem rá, akkor egy hülye vagyok.

Illetve mesélte, hogy náluk is vannak kóbor macskák, mert odaszoktatták azzal, hogy kirakják a kajamaradékot, folyamatosan oda fialnak, de valahogy mindig elpuszulnak a kicsik, amit nem is bánnak.

Mondta ő be se oltatná a macskát, nem is ivartalanitaná.

Egyik szomszédomnál ugyanez a helyzet. Kb fogyóeszközként tekintenek a macskákra.

Igen, sokszor 5 ezer forintot költöttem a befogadott cicámra, de emiatt nem gondolom, hogy hülye vagyok. Nincs gyerekem, nem veszek drága dolgokat, így belefér hogy az állatomra költök. És szerintem az ivartalanítás nem hülyeség, mert nem akarok tele lenni macskákkal.

Nekem annyira elkeserítő sokak hozzáállása ezzel kapcsolatban.

aug. 23. 10:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem szereti a macskákat, akkor ne tartson. Én a kutyákat jobban szeretem, de ez a beszolás szerintem is túlzás. Ilyet sokszor én is tapasztalok, hogy nem tartják őket felelősséggel.
aug. 23. 10:55
 2/30 anonim ***** válasza:
98%
Ez eléggé szívtelen hozzáállás. A macska is ugyanúgy igényel mindenféle törődést, mint a kutya.
aug. 23. 10:58
 3/30 A kérdező kommentje:

Nekem is nagyon rosszul esett, hogy segítek egy állaton aztán rajtam röhögnek. Hadd döntsem már el mire költöm a pénzem. Meg is mondtam neki, hogy felőlem bárki nevezhet hülyének, de nem hagytam ott kint haldokolni a macskát.

Teljesen egyetértek, hogy olyan ember tartson bármilyen állatot, aki vállalja a felelősséget érte. Ezért van utána ennyi kóbor, kidobott állat. :(

aug. 23. 10:59
 4/30 anonim ***** válasza:
87%
A legtöbb ember nem tiszteli és szereti magát az életet, csak harácsol egész életében, hogy neki minél több legyen. Átgázolnak mindenen ami élő és élettelen, csak hogy még egy falathoz jussanak. Jól megfigyelhető ez a fajta kollektív tudat, mert nagyban kivetül. Pusztulnak az erdőségek és az állatvilág. Miért is? Hogy még több legyen az embernek. Hát ezért. Lehet kissé mélyre sikerült, de talán így válik érthetővé.
aug. 23. 11:06
 5/30 Mad Max2 ***** válasza:
40%

A falusi embereknél a "házikedvenc" mint fogalom egy nem létező dolog.

Ők sötétek ahhoz hogy valamilyen háziállatot kedvtelésből tartsanak.

Igazi narancskomcsi falusiak lehetnek az ismerőseid.

aug. 23. 11:07
 6/30 anonim ***** válasza:
94%

5: Ez nem igaz. Semmi köze ahhoz, hogy valaki falusi vagy városi.

Városban is van állatkínzás, kóbor állatok. Sőt! Falun kóbor kutyát vagy macskát nem láttam.

Az én nagyszüleim is falun élnek. Nem sok állatnak van olyan jó dolguk, mint az övéiknek. Imádják a kutyákat és a macskákat is. Most hogy felnőttük, ők a pótkisgyerekek. Ott is van házikedvenc. De nyilván nem a disznó vagy a csirke lesz az, amit megesznek.

aug. 23. 11:09
 7/30 anonim ***** válasza:
96%
Akik így gondolkodnak a macskákról, azok a kutyákkal és más állatokkal sem bánnak jobban.
aug. 23. 11:28
 8/30 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem arra gondolt, hogy a kóbor cicára költesz jó sokat, mert odaszokott, majd később úgyis odébbáll, nem marad ott, így felesleges kiadás volt.
aug. 23. 11:29
 9/30 anonim ***** válasza:
16%

A kérdésben ott a válasz. Felesleges kiadásnak érzik, mivel fogyóeszköz.

Én is felesleges baromságnak tartom a kóbor állatok megmentését, etetését. Ha haza is viszed, ott van helyette 10 másik. Csak a felelőtlen állattartókat támogatod az ilyen befogadással, hiszen látják hogy kellett az állat neked, elvitted, így nincs okuk ivartalanítani/"kései abortuszt" végrehajtani. Még ingyenes ivartalanításra se viszik el, hiszen kellettek a kismacskák másoknak.

Az etetés meg; oda szoknak, tele fossák a kerted, terjesztik a fertőzéseket, és szaporodnak. Ha ivartalanítod, akkor az ivaros macskák elverik őket. A hierarchia áljára esnek.

Ettől függetlenül én pl 40 ezret költöttem múlt hónapban az egyik macskám fogaira, most meg 20e lesz kettőjüknek az oltás. Tehát nem a fogyóeszközös macskatartók táborát erősítem, csak nem támogatom a kóbor, házi szaporulatos témát.

Tenyésztőtől kellene venni. Bent tartani.

aug. 23. 11:33
 10/30 anonim ***** válasza:
89%

Azert ez a hozzaallas mert az emberek tudatlan, tanulatlan bugris proletarok. A felelos allattartas mint fogalom nem ismeros nekik, ezeknel az allattartas abban merul ki, hogy enni adnak neki. Raadasul szerintem szivtelenseg is, mert amugy egy elolenyt hagyjak szenvedni? En teljesen egyetertek veled es ha legkozelebb ez a tema elokerul 1. Mondd meg, hogy semmi kozuk hozza hogy te mire koltesz penzt, ironmanes pez adagolot is vehetsz, nekik ebbe semmi beleszolasuk.

2. Inkabb ok gondolkodhatnanak el azon, hogy mennyire fair barmilyen elolenyre azt mondani, hogy orulok is hogy elpusztult?

Bonuszkepp meg a krv@ nenikejet.

aug. 23. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!