Fiú cicát általában mikor szoktak ivartalanítani?
Figyelt kérdés
aug. 19. 13:54
1/9 anonim válasza:
Állatorvosa válogatja. Normális helyeken azt nézik, hogy elérje a 2 kilós súlyt, mert akkor már garantáltan bírja az altatást (mert ugyebár nem a műtét a rizikós, hanem az altatás). Rosszabb helyeken azt mondják, hogy féléves korától.
3/9 anonim válasza:
Az enyém talált nőstény, így a korát csak saccolták, de majdnem 3 kilósan lett ivartalanítva, 5-6 hónaposan kezdett tüzelni és 6-7 hónapos kora körül volt a műtét.
Szerintem egy kandúr cica még hamarabb eléri a 2-3 kilót.
4/9 anonim válasza:
Mi kandúrunk 5 hónaposan elkezdett jelölni...
Mihelyt először megláttam, azonnal kértem az időpontot, mert ha rászokik, akkor sajnos van, hogy ivartalanítás után sem hagyja abba a jelölést...
így 5 hónaposan volt ivartalanítva, de bőven volt már 2 kiló.
5/9 A kérdező kommentje:
Lassan 4 hónapos, másfél kiló a cica. Több helyen olvastam, hogy valahol már 4 hónapos korban is ivartalanítanak, volt ahol azt írták 8-9 hónaposan azért is bizonytalanodtam el. Köszönöm a válaszokat!😊
aug. 19. 14:40
6/9 anonim válasza:
Az én cicám 4 hónaposan ivartalanítva hoztuk el a tenyésztőtől :)
7/9 anonim válasza:
Szerintem ez állatorvostól is függ. Nekem szobamacskám van, akinek a legnagyobb adag a természetből az,ha látja a karácsonyfát, de pl. az állatorvos nekünk azt javasolta,hogy egy éves koráig várjunk az ivartalanítással, mert különben nő a húgykövesség esélye.(Azóta már betöltötte a kort és ivartalanításra került), de egy kijárós cicánál nyilván nem várnék ennyit , sem a verekedés kockázata, sem az egyéb kórságok miatt. Korábban a menhelyes cicát kb 5-6 hónapos korában kasztráltattam,de ő kimehetett az udvarra.
8/9 anonim válasza:
Az én orvosom azt mondta, minél előbb, annál jobb. Nálam mondjuk a lány lett előbb, és vicces, mert most sincs mindig két kiló, akkor pláne nem volt, és secpec alatt megvolt az egész, az orvos azt mondta, meg volt lepődve milyen fejlett volt a petefészke. 4-5 hósak voltak, mikor vittem őket, azóta 12 évesek idén. :) Nem bántam meg, hogy korán elintéztem - bár eleve szobacicák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!