Macskám nincs , de az összes kóbor macska az én növényeim között végzik szükségletüket tönkre téve a munkámat. Télen ezek a macskák a madár etető alatt várják a figyelmetlen kismadarakat. Hogyan tudom elüldözni , megmenteni a kertet és a madarakat?
Nem értem, hogy miért adnak egyesek olyan tanácsokat, hogy ölje meg a kérdező másnak a macskáját. Ha a kérdező eteti a madarakat, nyilván állatbarát, és nem akar ilyen aljassághoz folyamodni.
Én a helyében befogadnék menhelyről egy olyan idős, nyugodt kutyát, aki nem bántja ugyan a macskákat, de a puszta jelenlétével elűzi. Az idős kutya már nem ás gödröket, nem rágja le a növényeket, stb. A mi kutyánktól nem jönnek be idegen macskák, pedig nem bántja a macskákat.
Ha a kérdező nem akar kutyát tartani, akkor érdemes a veteményes földjét lehálózni, és úgy ültetni bele. A madáretetőket és itatókat magasra tenni.
És vigasztalódhat azzal, hogy az egerek és patkányok nem fogják ellepni. Azok ellen nincs jobb védekezés a macskánál.
13:
Az kihalt a biosztanárunk szerint!
11 nondjuk pl mert az a legjobb, leghatékonyabb, legolcsóbb megoldás
Macskabiztos kerítés? Hát hogyne, ha mondjuk van vagy 2000-3000nm kertje akkor benne lenne legalább egy millióban a sok kóbor rühes macska. Lehet fákat is kellene kivágni, az se ingyen lesz megcsinálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!