Tobradex szemcsepp okozhat szemen lyukat(szemfekélyt) a cicának?
Vagy a szembetegség szövődménye? Vagy mi lehet ez?
Annyit látok, mint az öreg kutyámnál volt, hogy homályos egy kis helyen a szeme. Le akartam törölni, azt hittem az a takony, ami folyt a szeméből egy ideje. De nézem közelebbről, van ott egy pici lyuk.
Pár napja kapja orvosi utasításra a Tobradex szemcseppet, napi 1-et. Szépen gyógyult is. Most már csak sima könny folyik a szeméből, lement a duzzanat is a szeméről. De közben megjelent ez a valami.
Más nem jutott eszembe, megsérthette? De hogyan, nem volt semmi olyan a közelében vagy ahogy törölgette magának a karmával belekapott? Nem tudom.
Tobradexben van szteroid, amitől súlyosabb lehet egy meglévő (!) szaruhártya-fekély, de kiváltani nem válthatja ki.
Volt szemfestés (neonsárga, narancssárga anyag szembe csepegtetve) mielőtt felírta a szemcseppet a doki?
Nem volt.
Csak ugye taknyozott a szeme, más baja nem volt, aztán kapta az antibiotikumos szemcseppet, jobb is volt, de közben észrevettem ezt a lyukat rajta.
Akkor most ne használjam, ugye? Ha súlyosbíthatja.
Kéne tudni, hogy pontosan mi az, dokival kell konzultálni. Egyébként a Tobrexben nincs szteroid, lehet arra fog átállítani.
Antibiotikumos kezelést nem hagyunk abba csak úgy, orvosi konzultáció nélkül.
Nincs most doki a héten, mondta, hogy mire lejár a kezelés, addigra visszajön a szabadságról, utána vigyem vissza, hogy megnézze.
És most nem is elérhető, másik dokihoz vigyem esetleg, csak mivel nem ő írta fel, nem ő vizsgálta, sőt nem is ismeri, az egész beteg kartont át kellene néznie, nem tudom.
Biztos nem okozta, a Tobradex egy antibiotikumos cucc (nem szteroidos), nekem műtet után adták, kiválló csepp.
Másik orvost kell keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!