Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Örökbe fogadtam egy 10 hónapos...

Örökbe fogadtam egy 10 hónapos macskát, de nagyon fél, hogy lehetne megszoktatni vele az új környezetet?

Figyelt kérdés

Enni nem akar a tegnap este óta, elbújt éjjelre egy sarokba, most valahogy megkeredtük, de nem akar enni a 10 féle nedves/száraz/házi ételekből. Tőlünk nem fél, dorombol is nagyon, de mégis egy kicsit reszket. Az udvarra nem akarom egyelőre kiengedni, mert az erdő szélén lakok és egyszer szeretném, hogy megszokja bent.

Tippeket, tanácsokat, bármit meghallgatok és nagyon szépen köszönök!

júl. 31. 08:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kell neki pár nap, hogy megszokja az új helyet. Legyen kint étel és víz, ne piszkáljátok.
júl. 31. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Ja, hagyjátok békén, csak legyen neki kaja, látszólag tudomást se nagyon vegyetek róla, majd ő szépen felfedezi meg belakja a helyet.
júl. 31. 09:07
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Ne keressétek! Ha ő elbújt, akkor csináljatok úgy, mintha nem is létezne. Csendben beszéljetek a közelében, esetleg hívjátok vagy kínáljátok finom falattal, de ha nem érdekli, akkor ne erőltessétek.

Ő most belecsöppent egy teljesen új életbe. Új hely, új szagok, új rutin, új emberek - ez szerintem még neked is sok lenne, hát még egy kiscicának.

Most szépen elbújt, és majd a saját tempójában felfedezi az új birodalmát :)

Étel és víz legyen kint (ajánlott távol tartani egymástól a kaját, vizet és almot - a cica ösztönösen nem kedveli, ha a víz a kaja közelében van, tisztasági okokból) majd megy, ha kívánja.

Házi kaja alatt mit értesz? Nem fűszeres étel, ugye?

FeliWay párologtatót érdemes lehet megpróbálni, a nyugodt cica feromonjait utánozza.

Emellett bocsi, de muszáj leírnom: Jól gondold meg, hogy ki akarod-e engedni. A kint lét, pláne egy erdő mellett, nagyon veszélyes a cicákra. A kinti macsek átlagos élettartama 2-4 év, a bentié akár 25 is lehet.

júl. 31. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Majd felenged, szépen felfedezi a birodalmát.

Nekem a tengerimalacokkal volt ilyen. Eleinte mindig némán közlekedtem, de rájöttem, hogy attól jobban félnek, ha lopakodok, azt hiszik, utánuk settenkedem😂

Úgyhogy váltottam a normál életmódra, mindent ugyanúgy csináltam és szépen megszokták a zajokat, illatokat.

júl. 31. 10:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki! ❤️
júl. 31. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy nap után ne csodálkozz! Legalább 3 napig bujkálhat.
júl. 31. 19:23
 7/8 anonim ***** válasza:
cicus 3 napig biztos bujkál, oda kell neki tenni kaját, vizet, és távolabb az almot. Ne is nézzetek rá, minél jobban hanyagoljátok, annál hamarabb fog elő jönni. Ne hivjátok, ne piszkáljátok. Szegény be van sz.rva uj helyztől, ha éjjel előjön felderiteni a terepet, az megnyugtatja. Sajnálom a cicust, hogy utána ki akarjátok rakni, a kinti cicákkal baj történik, hamar meghalnak!
aug. 1. 19:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Én nem akarom kirakni, félreértés ne essék, csak amikor kint vagyunk, akkor ő is legyen kint velünk. Azért nem akarom hogy folyamatosan be legyen zárva, legalább kicsit legyen kint is velünk. 😁
aug. 2. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!