Egy eret ért karmolásból lehet komolyabb baj?
Nagyon szánalmasak vagytok ti macskamajmolók, hogy lepontozzátok a számotokra nem tetsző válaszokat, miszerint a macska igenis tud veszélyes lenni!
A benti macska is a saját ürülékében, vizeletében mászkál minden egyes nap, így akaratán kívül is tele lesznek káros baktériumokkal a karmai!
Nyilván, egy kisebb karomolástól nem kell megijedni, de fertőtleníteni kell azonnal!
Figyeld a sebet! Nyugodtan elmehetsz vele orvoshoz!
A nagymamámat egy nagyon szelíd,
kezes tyúk karmolta meg véletlen a karján elég csúnyán, mikor fel akart repülni a karjára! Az orvos vette észre, mikor a mama ment gyógyszert feliratni és mondta neki a doki, hogy azért nem árt erre egy injekció!
Én sem értem,hogy miért pontozták le azokat a válaszokat amiben leírták,hogy milyen komoly problémát tud okozni egy macska karmolás/harapás…
Nekem is van macskám,kizárólag benti,imádom is, de tényleg rengeteg baci van a szájukba és ugyanúgy valóban a pisis/kakás alomban járkálnak….
A lepontozás meg mégszebb ha olyanok teszik, akik tartanak is macskát. Nem ártana tájékozódni előtte…
A szepszis (vérmérgezés) a görög szépszisz (rothadás, felbomlás, üszkösödés) és széptikosz (rothadást okozó) szavakból alakult ki, melyek a szépó (rothad, bomlik) igéből erednek. Szepsisben a test valamely helyén elhelyezkedő baktériumos gócból a véráramba jutó baktériumok árasztják el a szervezetet. Jellemzi a szervezet egészére terjedő gyulladásos állapot, megnevezése, szisztémás gyulladásos válasz szindróma (SIRS).
Nem az eret ért karmolásból van baj, hanem ha góc van a szervezetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!