Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szeretnek egy cicát tartani,...

Szeretnek egy cicát tartani, CSAK lakásban lenne, szoba cica , kell valami oltás neki?

Figyelt kérdés

2024. jún. 17. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Ha csak bent van és nem érintkezik kinti macskákkal, akkor tök felesleges
2024. jún. 17. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Erről az állatorvossal konzultálj.
2024. jún. 17. 13:05
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

Azért én hallottam, hogy macskanáthát és egyebeket becipelhetünk a cipönkön.

Mindenesetre kijárósóknak, illetve aha utaztava van, akkor legtöbb országba beutazáskor kell a veszettség elleni. Kivéve, ha bizonyítani tudod, hogy nem jár ki.

2024. jún. 17. 13:06
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Macskáknál nincs kötelező oltás, maximum ajánlott van, ezek közül pedig rád van bízva, mit akarsz beadatni és mit nem, vagy beoltatod-e egyáltalán bármire. Állatorvos majd úgyis elmondja mit célszerű.
2024. jún. 17. 13:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én szobacicám évente kap veszettségit és egy kombináltat.

Nagyon minimális az esély, hogy bármit elkapjon (veszettséget pláne) bár ezt-azt be tudunk hurcolni cipőtalpon.

Én inkább úgy vagyok vele, hogy ha neadjisten egyszer valahogy kiszökik és elszalad, és odakint találkozik valami állattal, akkor ne azon a kis tűszúráson múljon az élete.

(Szerintem nagyobb esélyem van egymás után kétszer megnyerni a lottót, de legalább addig is nyugodtabb vagyok)

2024. jún. 17. 13:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor oltattam a macskákat a doki megkérdezte hogy mennyire fog kijárni mert akkor erősebb/több fajta oltást kap. Szerintem egy alap oltást kapjon mert igen cipőt is beviheted vagy ha más macskás megy hozzád és neki beteg a macskája onnan is átkerülhet. 10ből megvan és megmentheti a macskád életét
2024. jún. 17. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:

"Macskáknál nincs kötelező oltás,"

Van, ha utaztatod. Söt, vannak elmebeteg országok, ahová beutazáskor még vérvizsgálat is kell. Nyilván, ha sosem akarja magával vinni külföldre, akkor nem kötelezö semmit.

2024. jún. 17. 16:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem bentiek, veszettség elleni és kombi oltást kapnak.
2024. jún. 17. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én benti cicán kombinált oltást kap évente. Nem jár ki egyáltalán,ez bőven elég neki:)
2024. jún. 17. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!