Bullosok! 19 éves sportoló csajszi vagyok de én nem valami szoba kutyát szeretnek. Szerintetek megbirkózom egy bullterierrel?
Valami "harci kutyát" szeretnek de nem túl keményet:) bullterierr? V mi mást javasoltak ....esetleg miniatűr bullterierr ? Hallottam ilyenről :)
Írjatok lecci
Mi az ,hogy nem túl keményet???
A kutya olyan lesz amilyennek neveled!
Ha nem vagy tapasztalt kutyatartó nem ajánlanám ezt a fajtát,inkább valami könnyebben nevelhetőt PL: Labrador retriever.Viszo
Ez egy 20-30 kg-mos kutya lesz ,tele energiával!
Ha viszont ragaszkodsz a fajtához,akkor mindenképpen vidd el kutya oviba és alapfokú engedelmes tanfolyamra.
Hát kezdjük az elején...Egy bullterrier igen hajlamos a betegségekre,így fokozottan jó helyről kell vásárolni,ami egyáltalán nem olcsó.(Értsd: 150 ezertől felfelé)
Ezek után,aki nem ért a kutyákhoz,annak nagyon nagy falat,még kutyaiskola mellett is.Nem hinném,hogy első kutyásként egy bullon kellene kísérletezgetni.
Ahogy írták már előttem is,nem a sportolással lenne a gond,hanem az alapvető nevelési szakaszokkal,a terrierek alapból önfejű makacs kutyák,az egész életetek folyamatos vigyázzban állás lesz,mert ezek a kutyák edzésben tartják az ember tekintélytartását.
Ha kicsit is elgyengülsz,a kutya rögtön át fogja venni az irányítást és 3 lépés előre 4 lépés hátra ütemben lehet haladni.
Nekem amstaffom van és 1 keverékem,de volt már cane corsom is ideiglenesbe.
Az amstaffom 2,5 éves,ugyanazok a körök játszódnak le 2,5 éve,mert amint "enyhítenék" a szabályokon,ő gyengeségnek értelmezi és megpróbálja átvenni a falkavezérséget.
Még a keverék kutyának igazából sosem kellett sziklaszilárd szabályokat felállítani,elég rá csúnyán nézni és lapul.
A staffon szétverhetnék akármilyen pálcát vagy csapkodhatnám a popóját,kinevetne és hülyének nézne...Nem mintha fizikai erőszakkal nevelném...de megpróbálni is felesleges,mert nem ért belőle.
Úgy,ahogy a bull sem.
Ha sportos vagy,én a helyedben kezdetnek egy menhelyi kutyával próbálkoznék,egy felnőtt vagy fiatal kutyával,akivel nem kell megvárni az 1-1,5 éves kort,amire egyáltalán elviheted magaddal futni,vagy intenzíven sportolni...
Plusz a menhelyen megmondják,melyik kutya milyen természetű és a tökéletesen hozzád illő kutyát választhatod ki.
Nem utolsó sorban sokkal olcsóbb,mint egy vásárolt fajtatiszta kutya,és biztos nem nyúlsz bele egy nem hozzád illő egyedbe.
Bullterriernél is egyedfüggő.Az előző kan volt,soha a 17 év alatt nem volt dominanciavitánk,pedig előtte csak tacsikeverékeim voltak,terrier nem.
A mostani egy domináns mocsok,segítséget is kellett kérnem szakembertől a neveléséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!