Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A szem nem károsodik attól,...

A szem nem károsodik attól, hogy műtétnél órákig nyitva van, pislogás nélkül?

Figyelt kérdés

Most volt macska ivartalanításon, és órákig volt kiütve, nyitott szemmel.

Tévés állatorvosoknál is láttam már sokszor, hogy a kutya vagy macska szeme nyitva volt ilyenkor.

A szemfelszín nem károsodik, akár csak időlegesen is, attól, hogy órákig száraz?

2024. jún. 15. 06:21
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Jobb helyeken szemcseppet raknak rá
2024. jún. 15. 07:17
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Szemcseppet szoktak a szemére/szemébe cseppegtetni.
2024. jún. 15. 07:20
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk pislogtatni kellett a cicákat, s más is írta, néha óvatosan lezárni neki amíg nem tért magához. Ahol nincs őrző, és még alva adják ki az állatkát, szokták mondani.
2024. jún. 15. 08:19
 4/6 anonim ***** válasza:
88%
A mi macskánknak valamit kentek a szemére
2024. jún. 15. 08:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Corneregellel szokták bizonyos időközönként kenegetni az ilyen állatok szemét a jobbik helyeken. Ez egy olyan gél, ami nedvesen tartja a szemet, így nem szárad ki.

Ha szárazon hagynák, akkor az tényleg nem lenne jó nekik.

2024. jún. 15. 09:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Lehet, hogy az én macskám szemébe is cseppentettek valamit, nem mondták. Csak azt láttam, hogy nyitva volt neki, és nem is mondott semmit rá az állatorvos. És mivel én már sokszor láttam tévében, hogy nyitva van ilyenkor az állatok szeme, nem is kérdeztem rá, csak utólag jutott eszembe, hogy meg kellett volna kérdezni.

2024. jún. 15. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!