Benti macska hasmenés?
Benti macska. kb 5 napja megy a hasa. 3 ízben szokott szárazat kapni. Egy márka, csak más íz. Elfogyaszt egy 6 kgs tápot és utána kapja a másik ízt hogy ne unja meg.
Most bontottam halas után csirkéset. Eddig nem fosott ettől, így nem hiszem hogy ez lenne az oka.
Nézegettem, hogy a csirke allergiának más tünetei is lennének és nem alakul ki egyik napról a másikra.
Ezen kívül más változás nem történt az életében.
Nem tudom mitől mehet a hasa.
Lehet megevett egy bogarat? Szokott ilyentől napokig menni a hasa a macskáknak?
Nincs más tippem.
Étvágya van, iszik is, nem lázas, jó a kedve.
Mit lehetne neki adni?
Probiotikumot adott az állatorvos, de ugyanúgy fosik.
Az állatorvos csak probiotikumot adott, semmi mást?
Érdemes lenne visszamenni orvoshoz.
Egyébként nem feltétlenül a csirkére érzékeny a macska, de okozhatja az adott száraztáp a hasmenést akkor is, ha eddig nem okozott ilyet. Előfordul, hogy módosítanak az összetételén.
Egyébként jól értem, hogy a macska csak és kizárólag száraztápot kap? Ez nagyon egyoldalú etetés, nem egészséges.
Igen, mást nem adott.
Kap mellé konzervet is, de azon most nem volt változtatás azért nem írtam
Értem. Ott is előfordulhat összetételmódosulás vagy minőségbeli ingás (jobb kajáknál is sajnos), az is okozhatja. De vannak bacik is, amiket az ember akár a cipőtalpával haza tudni vinni a lakásba, és a macskát megbetegítheti.
Érdemes lesz visszamenni vele, mert a tartós hasmenés kiszáradáshoz vezethet. (Ennek a mértékét házilag is meg tudod nézni, főleg rövidszőrű cica esetén: meg kell csípni a bőrét a hátán, és figyelni, hogy azonnal visszasimul-e, vagy időbe telik. Minél dehidratáltabb a macska, annál nehezebben áll vissza a bőre a normál helyzetbe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!