Tehetek valamit ha a macskám minden nap pontban 6-kor felkel és a szoba ajtót kaparja meg ütögeti a mancsával?
1. Nem viszed be a szobadba ejszakara.
2. Nyitva hagyod neki az ajtot (legalabb resnyire, hogy kiferjen).
Én nagyon örülnék neki, ha engem még lökdösne a cicám és ébresztgetne, de sajnos már nincs velünk.
Ő 80%-ban szobacica volt és 20%-ban kinti. Alomra nem volt bent szükség, mert mindig kiment a dolgát végezni. A száraz tápért ő sem rajongott, csak a konzerv jött be, de az sem mind, persze csak frissen. Ő még korábban kelt. 3 és 4 óra között ébresztett engem, hogy ki akar menni. Erős dorombolással, óvatos pofozgatással és nyávogással. Vagy kiengedtem a folyosóra és apa kiengedte az udvarra, vagy az erkélyre, mert nem magas (4 lakásos kertes, udvaros ház) és simán leugrott. Apa fél6kor ment ki érte, és akkor már a lépcsőházajtóban volt. Időzített cica volt :)Evett és utána visszafeküdt és folytatta az alvást.
De ha a folyosón van az alom, elég ha behajtod az ajtót, biztos ki tudja piszkálni a mancsával, ha ki akar menni.
Szia.
Olvasva a válaszokat,akár a saját cicámat "látnám".
Én is csak annyit tudok mondani,hogy hagyd résnyire nyitva az ajtót neki,hogy be tudjon jönni,mert akkor békén fog hagyni.
Az én cicám,ha dolgozni megyek és 3/4 5-kor kelek,mindig elém áll az ágyra,dorombolni kezd,és két lábra állva nyújtózkodik fel rám,hogy vegyem fel,és egyszerűen nem hagy készülődni,míg apukája el nem kezdi simogatni és elvonja a figyelmét.Este pedig,mikor hazaérek,és lefekszek az ágyra,felugrik mellém,belebújik a karomba,ráhajtja a kis fejét a vállamra,és ott alszik.Nekem ő a gyerek,én neki az anyuka.
Viszont ha valamivel megsértjük,pl.otthon hagyjuk egy éjszakára egyedül,akkor reggel 4-kor kaparja a dobozainkat,vagy "csörtet" a lakásban fel s alá(rohangál).Így áll bosszút.
Tehetsz annyit,hogy nyitva hagyod az ajtód.
Üdv
Csukd ki a szobából, tegyél ki neki puha, kényelmes fekhelyet az előszobába, legyen kint neki kaja, víz, alom, esteleg valahova felakasztva kis "pofozgatós" játék - és ha semmi sem segít, mindezek mellett aludj füldugóval.
Esetleg még próbáld bent altatni magaddal, kíváncsi vagyok, akkor "rámol"-e (az enyém igen, de fent olvashatod, hogy nem miden cica)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!