Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vemhes macskát hogyan lehet...

Vemhes macskát hogyan lehet távol tartani, hogy ne a mi udvarunkon ellen meg? Illetve miről látszik, hogy mikor fog elleni?

Figyelt kérdés

Nemrég halt meg a kutyánk, így most nincs háziállatunk. Viszont így bemerészkednek hozzánk idegen emberek macskái, akiket olyan hanyagul tartanak, hogy ki tudnak lógni...

Végülis nem zavarjuk el őket, hanem ha van jobb falat ételmaradék, akkor nekikadjuk a kutyusunk hiànyàban..

Viszont az egyik macska làthatóan terhes... És ő van itt legtöbbet... Van, hogy megjelenik reggel, és délutánig itt van.. óriási a hasa..

Semmiképp sem szeretném, hogy nálunk ellen meg, mert nincs szükségem kismacskàkra. És nem tudom ki a macska gazdája, ha itt ellene, azt se tudnám, hogy hova vigyem haza a csalædot. Mert azt főleg nem akarom, hogy kiscicàkbazt higgyék, itt van otthon, mikőzben nem....

Mit tehetnék, hogy vegyem észre ha épp az ellés előtti àll?

máj. 15. 02:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Fotózd le a macskát, oszd meg a helyi Fb csoportban, hogy nálad tanyázik, hamarosan ellik, a gazdája legyen szíves és intézkedjen, mert amennyiben hozzád rakja le a kismacskákat, az egész családot felpakolod és elviszed menhelyre. Egyből ki fog derülni, kié a macska, mert ő lesz a legjobban felháborodva, hogy miaz, hogy menhelyre akarod vinni Cirmikét, és akkor már tudod, kihez csengess be, ha odafial a kertedbe.

(Én macskás vagyok amúgy, nekem is vannak - bent a házban -, de azért azt nem nehéz felfogni, hogy másoknak gondot okoz, ha egy idegen macska odaellik hozzájuk).

máj. 15. 09:35
 12/17 A kérdező kommentje:

Azért baj, mert azt feltételezem, hogy ha itt születnek kicsik, azok ide fognak kötődni. Na ezt nem akarom.

Zöldséges kertünk van, nem szeretjük, ha telesz.rjàk a macskák. Mãr pedig már most kezdi ez a néhány kósza macska.

(Édes kutyám milyen jól nevelt volt e téren...)

Azt hiszem le kell szoknom az etetésről tényleg.

Inkább gyűjtöm fagyóban a mócsingokat, aztán kiteszem valahova, vagy odaadom egy macskatulajnak...

máj. 15. 14:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem neked kell elmenned a menhelyre, kijönnek élvefogóval aztán elviszik ők. Neked csak telefonálni kell.
máj. 15. 19:41
 14/17 anonim ***** válasza:

de imádom van egy problémád és a legegyszerűbb módon akarod megoldani.

sajnálod a mócsingokat kidobni de a "vakarcsoknak" és "ezeknek" odaadod és csodálkozol hogy jön mindig kajáért. főleg ha egy vemhes cicáról van szó.

szarni is oda szarik a macska ahova akar, nem tudod megmondani egy kóbor cicának hova szarjon. takard be a zöldségeidet.

oszd meg facebookon, instán, jófogáson valahol a cicát, hátha valaki befogadná őt. menhelyt is fel lehet hívni, meg kell mondani nem tudod befogni, ők befogják, elviszik és a cicának ezerszer jobb lesz.

máj. 15. 23:43
 15/17 anonim ***** válasza:

"de imádom van egy problémád és a legegyszerűbb módon akarod megoldani."

Hát még jó hogy...

máj. 17. 19:08
 16/17 Bögyös Dávid ***** válasza:

Aki azt írja, hogy nem kellett volna elkezdeni etetni, az végülis bár igazat mond, jól mondja, de ha viszont nem etette volna, lehet, hogy valahol rossz helyen élne és lenne, ha még egyálltalán lenne, és nem halt volna meg. Szóval ha helyes dolgokkal eteted - pont nem "mócsingal" addig nincs semmi gond, a "rossz" etetésnél kezdődik a probléma, vagy ha abbahagyod az etetését, vagy ha már ezzel az etetéssel végülis, ha nem is tudatosan, de bevállaltál kockázatokat, gondoskodni kell az állatok jövőjééről, hogy minél jobb jövőjük legyen, sajnos ez a jellemző: adok neki enni, mert én most hú de jót tettem, és sajnos már a következményekre nem vállalkoznak. Nagyon szép dolog, ha egy macskát etetsz, főleg, ha helyesen csinálod mindeszt, csak ezzel együtt jár az is, hogy gondoskodnod kell a felmerülő lehetséges következményekről, ezzel folytatva a jószívűséget.

Tényleg segítséget kéne kérned állatmentőktől, mivel az elzavarás bármely módon/étel adás befelyezése direkt, csak azért, hogy elmenyen a macska, semmiképpen sem etikus dolog, szerintem próbálj jól dönteni: Hogy lessz mind a kettőtöknek - meg persze a pár kiscicának - jó? Úgy, hogy ha elviszik tőled, és megfelelő, szakértői kezekbe kerülnek. Ez lenne a helyes megoldás, és neked mindennek elintézése csak pár percedbe kerülne, kívánom neked a legjobbakat, és meg persze a cicáknak is, hátha mégis jobbra fordulnak a dolgok.

máj. 17. 23:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem értem akkor minek eteted?? Csak odaszoktatod így...
máj. 18. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!