Milyen takaró a legjobb szőr ellen?
Lakásba szeretnék cicát.
Régen volt macskám, és emlékszem, hogy a poliészter/polár takaról borzasztóan szőrösek voltak mindig, se mosás, se porszívó nem segített rajtuk.
Szőrhengert még nem próbáltam. Az segíthet?
Illetve mivel érdemes letakarni a bútorokat, ami kevésbé vonzaná a szőrt vagy mosáskor jobban kijön majd belőle?
Van ilyen anyagú takaró vagy ilyesmi?
Köszönöm!
A szőrguriga is jó ötlet.
Nekünk nincs macskánk, de időnként vigyázok egy-két héten át egy-egy macskára, akik általában olyankor itt laknak.
Vettem szőrhengert, plusz a takaró ÉS a kanapéhuzat nem polárosak, hanem egyszerű szövet.
Mivel átmenetileg vannak itt a cicák, nincs "állandó külön helyük", hiszen ők választanak, így fontos, hogy minden bútorhuzat könnyen tisztítható legyen.
Mondjuk, kinek mi a tűréshatár, engem kevéssé zavar a szőr - az állattartás ezzel jár. Takarítok minden másnap, amikor itt egy cica, de ha szőrösek leszünk - ugyan már.
Vannak ezek a fényes felületű, steppelt ágytakarók, mostanában elég sok helyen lehet kapni, azokról nagyon jól lejön. Én a nagyját szőrhengerrel szedem le, és egy finomabb szemcséjű körömreszelőnek a lapjával pedig az apróbb szőrőket, szöszöket szedem le. Nekem ezek nagyon jól beváltak.
Emellett a cicákat kétnaponta kikefélem, hetente egyszer a furminátort is használjuk.
És ami olyan mosnivaló, hogy jobban lehet rajta szőr (itthoni ruha, zokni, plédek) azokat mindig külön mosom a kinti ruháktól, törölközőktől, meg amit nem akarok, hogy szőrös legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!