Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám fertőző hashártyagyull...

A cicám fertőző hashártyagyulladásban szenved. Az orvos mondta, hogy menthetetlen. Kinek volt már dolga ilyen betegséggel, tényleg nincs mód arra, hogy felépüljön? Nagyon reménykedek, hogy hátha meg tudom menteni!

Figyelt kérdés

Itatom gyógyteával, ami gyulladás csökkentő. Ma jó étvággyal evett. Tud piszkítani is. A hasa is lement kicsit.

Ugye van rá esély,hogy meggyógyul?Hétvégén tudom csak levinni vidékre,ahol ha kell elaltatom.Ti mit tennétek,ha látjátok,hogy jobban van,adnátok esélyt?Nem akarok önző lenni, ha kell megadom az utolsó segítséget neki!

2009. jan. 5. 17:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én Westie-m hasnyálmirigygyulladásban halt meg 2008. máj. 13-án kedden. pünkösd szombattján lett rosszul, bármitől megkaphatta. 3 nap múlva meghalt, de először nekünk is ezeket mutatta. Aztán a szomszédomék Yorki-ja kapott hashártyagyulladást, de rá is azt mondták hogy menthetetlen, és télleg csodák- csodájára, de felgyógyult!!!nagyon sok orosz-teát itattak vele, egész éjjel 2 nap is fenvoltak. Igazából az anyjától örökölt olyan antitesteket, lement a láza, minden.persze folyamatosan kapta a gyógyszereket, az orvosi kezelést is. Télleg átérzem és sok szerencsét kívánok a tiedhez. Kérlek értesíts ezen az oldalon kommentbe ha valami van vele! Minden nap meg fogom nézni!!! =(
2009. jan. 5. 17:31
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Tiszta szívemből együtt érzek veled, ne haragudj tanácsot adni viszont nem tudok. Mennyi idős a cicód? Mi tavaly nyáron döntöttünk a cicóm altatása mellett, ő már 11 éves volt. 2 nap alatt leépült, kapott egy tüdőembóliát, teljesen víz borította a tüdejét (röntgen kimutatta), és mivel a szívizma is el volt sorvadva (ezt ultrahanggal nézték meg) menthetetlen volt. Szegény nagyon szenvedett, nagyon látványos volt. Nem kapott levegőt, fulladt. Iszonyat érzés volt, és még mindig nagyon nehéz rá gondolni, hisz ő családtag volt. Velem aludt majd 11 évig (azért majd, mert az utolsó egy évben már nem laktam otthon, cicu viszont otthon maradt apáékkal, mert neki a klíma és helyváltozás nem tett volna jót, mivel a cicók a helyükhöz kötődnek, de ezt biztos tudod). Még mindig nagyon nehéz, de tudom, ha lehetett volna segít neki a doki. Kegyetlen volt az elvesztése, és a mai napig hamar sírva fakadok, ha rá gondolok. Nem tudok tanácsot adni, de ha szenved a cica, akkor neki és neked is ez lesz a legjobb. Gyógyszert nem kapott? A gyógytea egyébként nagyon-nagyon jó ötlet. Csalán is nagyon hatásos zsurlófőzettel. Drukkolok nektek! Kitartást és sok erőt kívánok. Üdv: egy volt cicagazdi
2009. jan. 5. 17:35
 3/18 anonim ***** válasza:
61%
Hát így láthatalanul nem tudjuk felülbírálni azt, amit az orvos mond. Ha akarsz várj még, vesztenivalód nincs. Esetleg kérd ki más orvos véleményét is, hátha mást mond.
2009. jan. 5. 17:36
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: lehet egy kicsit inkább koplaltani kellene, hogy ne terheld a gyomrát. A gyógytea meg hadd hasson jobban.
2009. jan. 5. 17:38
 5/18 anonim ***** válasza:
Helyesebben az előző előző voltam a volt cicagazdi.
2009. jan. 5. 17:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az első válaszoló vagyok! Elfelejtettem mondani, tényleg koplaltatni kéne, rizsst adni neki, egy kis fehérhússal, mint pl: főtt csirkemell kis mértékben, meg persze az orosz tea hashajtó, ez is egy jó oldala.

2009. jan. 5. 17:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Még egy gondolat, a Hills-nek van egy konzervje. A pontos nevét nem tudom, de nagyon erős koncentrátum, ami kifejezetten beteg, legyengült cicuknak van kifejlesztve. Lehet megpróbálnám, meg cica béres csepp minden mennyiségben. Ha eszembe jut még valami írom.

Mi nagyon cicabarát család vagyunk, a tesómnak is van cicája, ezeket a tapasztalat mondatja, túl vagyunk mi is egynéhány cicabajon, sőt olyan cica is gyógyult már meg nálunk, akiről orvos már lemondott. 2 hónapos kiscicu volt, az alomból kapott el valamit, mert a testvére elpusztult, őt gyorsan kimentettem (anyósoméknál volt falun a cica), mert látszott, hogy már ő is bágyadt. Elvittük az állatkórházba, teljesen ki volt száradva a szervezete, elfekélyesedett a nyelve. Mi is gyógyteát adtunk neki, és a fent említett Hills tápot, annyi különbséggel, hogy ő nem is evett, fecskendővel kapta a kaját is. Kapott infúziót, a saját dokija biztatott minket. Viszont másnap rosszul volt és bevittük újra a kórházba, másik doki azt mondta, hogy ez a cica haldoklik. A kitartó kezelésnek köszönhetően és én vallom, hogy a gyógyteának is, egy hét kemény küzdelem után a cicu megmenekült. A gyógytea segített abban, hogy ne száradjon ki, és 100%, hogy a fekélyes, sebes, eleven nyelvét is az hozta helyre. Egy hét után, már lelkesen dorombolt, és önmagától evett. Azóta már közel 3 éves hatalmas Kandúr cica lett belőle, ivartalanítva lett. A nagynéném a büszke gazdija. Annak idején nálunk nem maradhatott, mert az én volt cicum nem tűrte volna, illetve nem is szerettünk volna két cicát. Nekünk azóta nincs cicánk. Egy volt cicagazdi.

2009. jan. 5. 17:49
 8/18 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönjük a biztatást! A cica majdnem 8 hónapos. A cica béres csepp nagyon jó ötlet! Orvosi-székfű virágzat és mezei-zsurlófű teát adok neki. Az egyedüli kaja,amit jó étvággyal megeszik az a csirkemáj.Nem adok neki sokat,igyekszem nem leterhelni a gyomrát. Nem tudom,h azt a folyadékot a hasából kiviszik-e a gyógyteák. A pisiléssel vannak inkább gondok. Az orvos adott neki lázcsillapítót, meg szteroidot még tegnap. Semmilyen gyógyszert nem írt fel, mert biztosra veszi,h meghal szegény. Milyen lázcsillapítót ajánlanátok?Mennyi teát adjak neki egy nap?Sajnos pipettával tudom neki csak beadni.
2009. jan. 5. 18:14
 9/18 anonim ***** válasza:

Én azért megmutatnám egy másik állatorvosnak is, és próbálkoznék én is a Béres cseppel, vagy bármilyen általános roboráló szerrel.

Remélem meggyógyul, ha már ilyen szerencsés, hogy ilyen jó gazdija van. Írj majd, hogy mi lett vele!

2009. jan. 5. 18:21
 10/18 anonim ***** válasza:
Az nem jó, ha szteroidot kapott. Nagyon erős. Otthoni lázcsillapítást nem ajánlok. Esetleg egy kis vízhajtót nem adott neki?
2009. jan. 5. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!