Mit szoltok a macskam etrendjehez?
sziasztok, van egy 4 honapos gyerek macskam es igy etetem:
van mindig kinn neki szaraztap, whiskas junior es friss viz, ezen kivul naponta 2x (reggel es este) adok neki a kovetkezokbol:
-csirke mell vagy comb
-pulykahus
-tonhal
-whiskas alutasakos tap (baranyos es csirkes), wolfeinstein kitten tap (csirkes es marhas)
mindig figyelek ra hogy ketszer egy nap ne egye ugyanazt, es macska tapot csak azert adok most neki mert megvettem es meg nem fogyott el
jo lesz ez igy? fog fejlodni rendesen? es mi lenne a jobb ha reggel es este jol bekajal, vagy inkabb naponta haromszor egyen kevesebbet?
fiu macska es cirmos ha ez szamit, bar nem hiszem
koszonom szepen a valaszokat!
A táp nem a legjobb minőség, de amúgy nagyon jó. A legtöbb macska a feléért összetenné a két mancsát. Viszont abba nem fog azétrt belehalni ha egy nap többször ugyanazt eszi. Ő nem teljesen azért eszik mert élvezi, nem is olyan fejlett az ízérzékelése, de ha neked van rá időd...
Ja és ne hagyd el a tápot mert ha csak puhát eszik akkor a fogai könnyen elromlanak, és a konzervben a tápanyag sem annyi mint a tápban, sok benne a víz.
Nem jó. A whiskas és társai ízfokozókat és szintezékeket tartalmaznak, ami nyilván nem egészséges. És hús is alig van benne. Ha már így figyelsz a cicádra, akkor javaslom a prémiumtápkat (Royal canin, Hills, Acana, Orijen). Ha nagy kiszerelésben vásárolod őket (szárazat), akkor nem drágább mint a whiska, viszont sokkal jobb! Mellé meg kaphat nasinak húst, vagy bármilyen alutasakosat.
Én Cat Chow-al etettem a cicákat, majd áttértem a Royal Canin-re, és kb egy hét után láthatóan és érezhetően szebb lett a szőrük is. És nagyon szeretik. nagyon megéri :)
Szóval:
a) Whiskas helyett márkás kaját, vagy megbízható menü alapján készült házi nyershús mixet etess. Drágábbnak tűnik, de nem az, mert kevesebb kell belőle, ezekben ugyanis sokkal több az emészthető alkotórész.
b) Száraz helyett inkább konzervet, tasakosat, vagy a már említett nyershúsos menüt add, mert ezeknek a nedvességtartalma optimális.
c) A fentiek mellett mást ne nagyon adj (különösen tonhalat), csak esetleg ritkán, mert felborítod a tápokban (vagy a nyershúsos menüben) beállított tápanyag egyensúlyt (foszfát/kalcium arány, vitamin/fehérje arány, stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!