Remeg a cicám. Mitől lehet ez?
Enyém is csinálja. A hangos dorombolása olyan halkká szelídül, hogy nem is hallani, csak kézzel érezni.
Aztán egyet szuszog, és abbamarad ez is: elalszik.
Előző vagyok. Újra elolvasva a hozzászólásomat, finomítanám azért az utolsó kijelentést.
A betegség után figyeltem egy darabig a cicát, és hát a remegés bizony nem múlt el. Na jó, nem remegett egész testében mint korábban, de a hátsó lábai azért elég gyakran remegtek, látszólag minden ok nélkül. Főleg reggeli közben, ami egy magmafajta kezdő macskatartó számára tényleg furcsának tűnik.
Mikor lefeküdt a monitor mellé, akkor is remegtek a lábai. Néha a mellsők is. Aztán magától felébredt, nyújtózott, ásított, és lustálkodott tovább - közben figyelve persze hogy mozdul-e valami, amire azonnal ráronthat :)
Egy tapasztalt macskatartó barátom csak annyit kérdezett mikor meglátta, hogy ismerem-e a kifejezést: megmacskásodott valakinek a lába. Na a kiscicámé éppen megmacskásodott :)
Azaz elzsibbadt. Ez a felnőtt macsekoknál is előfordul, de szerinte a fiataloknál gyakoribb. Főleg ha sokat alszanak.
Szóval az én tapasztalatom a remegésről: ha a macskának látszólag semmi baja, lebontja a házat, mászik a függönyön, rohangál mint egy bolond, játszik mindennel, ami megmozdul vagy zörög, nem hagyja hogy gépeljek a gyakorikérdések.hu-ra, karmol, harap rendesen, és a gyomra egy feneketlen zsák - de remeg néha a lába, akkor semmi baja.
Ha a macska gubbaszt, nem érdekli semmi, nem eszik, nem játszik, alig mozog, és emellett még remeg is, akkor orvoshoz kell vinni!
(Az én macskám a betegsége idején szokatlanul sokat bújt az ölembe. Dorombolt, és az ölemben próbált aludni. Esetünkben ez is furcsa, mert máskor erőszakkal sem tudom az ölemben tartani. Ez is lehet egy jel...)
A lényeg: nem egy-egy tünet számít, hanem a viselkedés. Ha egyik napról a másikra máshogy viselkedik az állat, nyomás orvoshoz! Ha csak furcsa dolgai vannak, akkor el kell fogadni: ő ilyen :)
(Másoknak ez talán evidens. A kezdőknek viszont remélem segítettem.)
Ha a cica rosszkedvű, lassú, kedvetlen..stb. és remeg az legtöbb esetben a láz jele!
Ha fesztelen, jó kedvű akkor csak elgemberedett, ha alszik es neha neha megremeg közben akkor csak álmodik.
De persze lehet más miatt is.
A lényeg, hogy ha latod a cicán, hogy nincs jól (gubbaszt, kedvetlen, nem eszik, szokatlanul viselkedik - persze ezeket a jeleket csak az veszi észre, aki foglalkozik az állattal - akkor valószínűleg beteg. Ezért orvoshoz kell vinni. Vagy legalább felhívni egyet es elmondani a tuneteket. A mi felelossegunk ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!