Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hova érdemes mennem, amennyibe...

Hova érdemes mennem, amennyiben veszett macskát simogattam meg? Vagy mit érdemes tennem ezután?

Figyelt kérdés
Veszett macskát simogattam meg. Hova érdemes mennem? Egy kicsit megijedtem.

#veszett macska
2024. ápr. 21. 15:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Veszettség elleni kaja nem létezik.

Ha nem szóltok állatmentőknek és veszitek orvoshoz állatkínzóo vagyok és közegészségügyi kockázatot jelent.

Ha megtudják mindenkit aki a macskával érintkezett oltássorozatnsk vetnek alá. Először a macska kellene nekik..

2024. ápr. 21. 22:41
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Veszettséget csak megelőzni tudják.
2024. ápr. 21. 22:42
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon "tájékozott" vagy kérdező 😅 millió betegség van, a veszettség a legritkább. Simitől nem kapod el...
2024. ápr. 22. 07:35
 24/25 anonim ***** válasza:
A veszett macska csak úgy engedte, hogy simogasd? Érdekes. Ha nem karmolt, harapott meg, akkor ne menj sehova. Nem lesz bajod tőle.
2024. ápr. 22. 13:54
 25/25 anonim ***** válasza:

Először is: a hazai protokoll szerint MINDENKIT, aki veszett állattal érintkezett (akár csak egy érintés!) oltanak. Lehet, hogy túlzott óvatosság, de egy orvos sem vállalja fel a rizikóját annak, hogy egy kis sérülésen át bejut a szervezetbe a vírus.

A veszettségnek igenis van egy olyan fázisa, amikor az állat jámborrá válik - bár ez pont a macskáknál nem jellemző, más fajoknál viszont igen.

Kérdező: a szomszédod végtelenül ostoba. Mert ha ő tényleg szentül hiszi, hogy a macskája veszett, akkor sürgősen jelentenie kellene és nem otthon kezelgetni. Nyilván nem az, de ha az lenne, akkor is így járna el és az óriási tragédia lenne.

Szerencsétlen macsek jó esetben macskanáthás (az jár szemtünetekkel is), rosszabb esetben FIV-es és/vagy leukózisos. Bármelyik is, állatorvosi kezelésre lenne szüksége.

Te meg olvasgass inkább a veszettségről, ne higgy egy síkhülye szomszédnak.

2024. ápr. 25. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!