Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hova érdemes mennem, amennyibe...

Hova érdemes mennem, amennyiben veszett macskát simogattam meg? Vagy mit érdemes tennem ezután?

Figyelt kérdés
Veszett macskát simogattam meg. Hova érdemes mennem? Egy kicsit megijedtem.

#veszett macska
ápr. 21. 15:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%

Mindenképp vigyétek orvoshoz a macskát.

Az eljárási rend szerint a veszettségre gyanús állatot 2 hétig meg kell figyelni, ha addig nem lesz veszett, senkinek nem kell oltás. (Ha veszett, a simogatással is terjed a betegség! [link]

Plusz az orvosnál kiderülhet, hogy más, gyógyítható betegsége van, akkor Te is megnyugszol, meg a macska is meggyógyul!

ápr. 21. 16:15
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

11

Ne ijesztegesd! SEMMI BAJA NINCS, nem kapott el semmit, főleg hogy sérült bőrfelületen, nyálon keresztül jut be a szervezetbe a vírus, tehát harapással terjed! Mégha szájba csókolta voln a macskát, akkor is elhanyagolgató esélye lenne a veszettség átadásának, kb. nulla. Idióta...

ápr. 21. 16:27
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

Biztos, hogy nem veszett. De egy sor más betegsége lehet, pláne ha nincs oltva macskabetegségek ellen. Vidd el dokihoz.

Veszettséget csak úgy lehet elkapni, ha a kórokozó az állat harapásával a véraramodba kerül. Ha csak hozzáérsz a beteg állathoz, azzal nem kapod el. De kizártnak tartom, hogy a macska veszett legyen.

ápr. 21. 16:28
 14/25 anonim ***** válasza:
84%

12

Nyálában is lehet vírus, ezért a közvetlen kontaktus (simogatás is) nem ajánlott. Nézd meg az ajánlott honlapot. Idiótázd magadat, ne egy szakembert.

Egyébként én sem tartom valószínűnek, hogy veszett lenne, ezért is írtam, hogy fontos, hogy vigyék el orvoshoz a macskát, mert azzal mindketten jól járnak.

ápr. 21. 16:34
 15/25 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem világos: a macska nyalogatja a szőrét, nem csak a szájában van nyál!
ápr. 21. 16:35
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Elhalt pár agysejtem ettől a kérdéstől.
ápr. 21. 16:41
 17/25 anonim ***** válasza:
89%

15

Tehát arra a 0,001%-os esélyre gondolsz, hogy pont friss nyál volt a macskán, a kérdező tenyerén, vagy szájában pedig seb, ahova pont bejutott a vírus? Kb akkora esélye van, mint a szűznemzésnek. Volt már rá példa, de nem ez a jellemző. :D

Ez az esély is csak akkor van meg, HA veszett volt a macska. HA!

ápr. 21. 17:50
 18/25 anonim ***** válasza:
55%

17

Ha nem vetted volna észre, akkor azt ajánlottam, hogy a MACSKÁT vigyék orvoshoz. Ha komolyan felmerül a veszettség gyanúja, akkor az EMBERT kell orvoshoz vinni és beoltani. Nem azt írtam, hogy most azonnal rohanjon és oltassa magát. Egy beteg macskát jobb, ha lát orvos (akkor is, ha mástól beteg!).

A veszettség csaknem 100%-ban halálos betegség időben adott oltás nélkül. Tudod, az általad írt 0,001% esély azt jelenti, hogy 100 ezer emberből egy mégis így fertőződik meg és meghal. Azt az egyet (és az ismerőseit, rokonait) abszolúte nem fogja vigasztalni, hogy a többi nem fertőződött meg.

Erről ennyit, vitatkozz csak, én befejeztem.

(Ha valaki a "csaknem" szóba akarna belekötni a "csaknem 100% halálos" kifejezésnél, nézzen utána a Milwakee-protokollnak).

ápr. 21. 19:02
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Jol van akkor kerdezo. Varunk vissza egy het mulva, hogy meghaltal e. Majd írj! :D
ápr. 21. 19:41
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Jajjj...ez a kérdés. Öregedtem 5 évet.
ápr. 21. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!