2 napra nem lehet magára hagyni a macskát?
#19 (20:02) - megy a nagy cirkusz az energiatakarékosságról, "kapcsold le az 5 wattos LED éjjeli-lámpát ha kimész hugyozni", stb., de egy macskaetetésért elautózni egy kannányi benzint - mely egy család egész hétvégi energiafogyasztása téli szezonban - az racionális! - ugye?
Mellesleg tanulj meg számolni, hogy ez mennyi pénz meg energia, mert nem mindenki "kőgazdag" naplopó parazitaként szórja a pénzt!
Ha egy modern személygépkocsi effektíve 6 litert fogyaszt 100 kilométerre, akkor 10,8 litert égetünk el. Átlagos 640 Ft/l benzinárral számolva ez csaknem hétezer forint - tehát a becslésed duplája! Erre még rájön a kocsi amortizációja, mely megközelítőleg ugyanennyi, és ezt csak a nagyon ostoba ember nem számítja be az útiköltségbe. Ha akármilyen szerényen is számolunk, akkor is a költségeket négyszeresen alábecsülted!
Mennyi ideig tart az út? Jó útviszonyok és forgalmi dugó nélkül kb. 50 km/óra egy ilyen út átlagsebessége (megjegyzem sietősebb vezetési stílusban ennyi, ahol beletaposol az egyenes útszakaszokon - próbáld csak ki), tehát simán 3,6 óra rámegy tokkal-vonóval + az etetési idő, ami rutin nélkül legyen fél óra!
Tehát fél munkanap megfeszített figyelmet igénylő tevékenység (egy ilyen út teljesen leszívja az agyad a nap hátralevő részére) és tizenkétezer forint pénzkiadás - mindezt azért, mert a gazdája nem képes egy macskát bebaxni egy kennelbe (ami már úgyis megvan véve az állatorvoshoz hordáshoz) és felhozni a városba a kedves rokonhoz, aki napi tizenöt percben elláthatná a kis kedvencet - minden egyéb idő és pénz ráfordítása nélkül. Még játszhatna is az állattal, ha netán van felesleges napi négy órája!
Hát erre mondják, hogy "NŐI LOGIKA"!
P.S.
Grétácska csúnya "Grumpy Cat" pofával OFF-ol egy kicsit a macskatartóknak:
Ugye megy most trendi "Green Deal", aminek szellemében agyonadóztatják a gépkocsitartást, be akarják tiltani a gázkazánokat, stb. - de egyeseknek racionális dilihoppok miatt kifogyasztani a fél tankot!
Akkor számoljunk csak utána, hogy az az említett 5 wattos LED-lámpa mennyi ideig üzemeltethető ennyi benzinnel, ha csak 25%-os hatásfokú aggregátorral csináljuk az áramot belőle:
Tehát 11 liter benzin az cca. 8,10 kilogramm, melynek az égéshője 8,1*47 MJ/kg = 381 MJ. Ennek a negyede kerekítve 95 MJ. Ebből az 5 wattos lámpa 19 millió másodpercig világíthat teljes fényerejével, ami 5278 órának, tehát 220 teljes napnak felel meg!
Szerintem neked nincs jogositvanyod 😂
Miert mennel 50km/h-val ? 🤦♀️
En mindem hetvegenviszem a gyerekemet a mamajahoz pusztan jofejsegbol mert szeretik egymast. Oda vissza pont 90 km. Elviszem iszok egy kvt visszajovok masfel nagyon max 2 ora. Kozuton 90km/h val. Ha 6 litert eszik 100 on a kocsi akkor az 3840 ft. 90 km 3000 ft. Pontosan jol tudom hisz mint emlitettemminden heten megyek. Aztan akit 90 km vezetes ugy lesziv, hogy hasznalhatatlan lesz egrsz nap az ne vezessen egy metert sem. A kocsi amortizaciojat meg hagyjuk. Az 90 km alatt annyira elenyeszo. Ha minden nap 1 honapig menni kene macskat etetni azt mondom , hogy ott mar vannak koltsegek, benzin , ido , kocsi amortizacio.
De 1x azert hiszti nelkul le lehet menni.
En biztos inkabb lemennek 1x mint magamhoz vegyek egy macskat meg 2 napra sem. Inkabbaldoznek 1x 2 orat a napombol mint 24 orat kerulgessek egy macskat a lakasomban.
Foleg, hogy megker a noverem mert korhazba megy.
#23 - 25 éve van jogosítványom, és sokat is vezettem. Engem is meglepett, hogy 110-eket kitaposva is csak 50 km/óra jön ki az átlagsebességre, hisz vannak települések, útkereszteződések, 2 óránként illik megállni egy negyed órára a biztonság kedvéért, stb., tehát van vezetői tapasztalatom - nem fotelből számoltam ki az 50 km/óra gyakorlati átlagsebességet.
Viszont te abszolút nem vagy képes rendesen számolni - ezt tételesen be is bizonyítottam!
"A kocsi amortizaciojat meg hagyjuk. Az 90 km alatt annyira elenyeszo. Ha minden nap 1 honapig menni kene macskat etetni azt mondom , hogy ott mar vannak koltsegek, benzin , ido , kocsi amortizacio."
Erről eszembe jut egy klasszikus:
A skót megkérdezi a benzinkutast, hogy mennyibe kerül egy csepp benzin?
Az válaszol, hogy semennyibe!
Akkor kérem csepegtesse nekem tele a tankot!
Mondd mar el 90 kilometeren hanyszor kell 2 orankent megallnod ? 😂😂 30-40 perc alatt lent vagyok anyosomnal +ennyi ido mig haza is erek . Es nem kerul se 7 se 12 ezer ft-ba .
Ha neked 90 km 3 ora alatt megy es ugy lesziv hogy utana hasznalhatatlan vagy , akkor komolyam ne vezess tobbet mert alkalmatlan vagy ra.
#26 - 180 kilométerrel számoltam te szerencsétlen, mert nem volt egyértelműen kiírva a téma!
De amúgy is kettes faktorral elszámoltad, és az idődet nem számoltad fel. Gondolom egy lazán élő gazdag pubi vagy, aki nem igyekszik beosztani a pénzét és az idejét, viszont a kérdező jogosan akadt ki a rokona igényeit illetően - aki egy gátlástalan vérszívó, ha így akarja tenyészteni a luxusmacskáját!
Kérdező - az elhangzott javaslatokat illetően mi a Te saját véleményed?
Mi a f@asznak szamoltal 180km mikor vilagosan oda van irva , hogy oda vissza 90 km. En is ezt irtam, hogy oda vissza 90 km...
Es akkor en vagyok aki nem tud szamolni mikor te egy olvasni nem tudo fogyatek vagy...
Nem vagyok gazdag pubi ( barmit is jelentsen ez) , de ha szivesseget ker tolem a testverem akkor nem fogok 3 ezr ft benzinpenzen meg 2 oran ciganykodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!