Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 napra nem lehet magára...

2 napra nem lehet magára hagyni a macskát?

Figyelt kérdés
Talán hülye kérdés, de soha nem volt semmilyen állatom. Szóval a nővéremnek lesz egy rutin mütétje, és előreláthatőlag 1 éjszakát lesz kórházban. Ezidőre megkért, hogy majd etessem a macskáját, de a gond csak az, hogy emiatt oda-vissza 90 kilométert kellene autóznom. Komolyan nem lehet betárazni 2 napi kaját-vizet annak a macskának?

2024. ápr. 3. 22:32
1 2 3 4 5
 11/45 Darius- ***** válasza:
7%
Házba, kint. Lényeg, hogy lehet. Megérted jól mielőtt elmensz. Kint is lehet ismétlem, kap magának ételt valahol addig egy napig.
2024. ápr. 4. 00:13
 12/45 anonim ***** válasza:
78%

Az is szempont lehet, hogy lehetőleg ne idegeskedjen emiatt a nővéred...

Egyébként elvileg nem lesz baja neki, ha van étel/ital, de alapvetően a nővéred tudja, hogy milyen a természete, száraz vagy nedves ételt szokott enni, mennyire finnyás, stb.

Ha nedves ételt eszik (pl. szárazat nem), az elég hamar megromlik, ill. a reggel adott és esetleg el nem fogyasztott nedves ételt a finnyásabb cicák nem igazán fogják már este megenni...

Ha probléma vele a torkosság, akkor viszont hiába rak ki neki többnapi élelmet (pl. száraz eláll), lehet, megeszi pár óra alatt az egészet és utána fog éhezni.

Tehát függ a konkrét cicától is.

Én jobbnak látnám, ha megoldható lenne akár az, hogy a cica jön hozzátok kicsit.

Egyébként az oda-vissza 90 km az összesen 90 km vagy 180?

(Nem tiszta előttem a leírtakból.)

A 2x45 km talán nem annyira vészes időben és távolságban, a 2x90 km már macerásabb.

Néhány nap miatt előbbi esetben jobbnak tűnik kimenni hozzá (akár azért is, mert amúgy unatkozik), utóbbi esetben lehet, inkább a cicát hoznám el néhány napra.

Lényeg, hogy minden jól alakuljon, jobbulást a nővérednek.

Az állattartás felelősséggel is jár, és most olyan helyzetbe került, hogy nem tud ő maga ott lenni, ezért kérte egy olyan ember segítségét, akiben megbízik.

2024. ápr. 4. 00:15
 13/45 anonim ***** válasza:
37%
"Darius-" - egy benti túltenyésztett díszmacskát nem lehet csak úgy kizárni az udvarra!
2024. ápr. 4. 00:16
 14/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #13 ez bizony benti macska, törzskönyves maine coon, ami kiállításon is járt már, úgyhogy azt megértem, hogy nem lehet csak úgy kitenni az udvarra. De a házban csak elvan két napig, nem?
2024. ápr. 4. 00:21
 15/45 anonim ***** válasza:
94%
Ha van kajája, vize és alomtálcája, akkor elvileg igen, de ezt mindenképp a nővéreddel kell megbeszélned, vagy megmondanod neki, hogy nem akarod a macskának gondját viselni. Nekem nagyon nem tetszene, ha valakire rábíznám az állatomat és utána kiderülne, hogy napokig egyedül volt, mert a megbízott nem volt hajlandó szólni, hogy neki így nem jó.
2024. ápr. 4. 00:32
 16/45 Darius- ***** válasza:
5%

13 - Nem ezt írtam. Azt írtam, ha kinti lenne, akkor is megteheti.

Tartsatok börtönben a macskákat szobában. Ha tetszik ha nem abban vannak, érted? Persze nehéz más bőrébe belebújni. Viszont mivel nem ez a kérdés, itt erről nem nyitok vitát. Azzal még ne gyere, hogy házban többet él. Ez igaz, de mi értelme az életnek, ha az beszűkül hat méterre. Márpedig én kizarnam azt a benti túl tenyésztett diszmacskat és járna kint úgy mint bent.

2024. ápr. 4. 00:37
 17/45 anonim ***** válasza:
20%

Kissé veszélyes a dolog, meg az egyedüllét is stresszes az állatnak. Hozza fel hozzád kennelben a cuccaival együtt, és eltartod az előszobádban két napig.

Semmiképpen nem utaznék ilyen sokat egy macskaetetésért. Talán kifizetné neked a költségeidet meg a mentálisan ráment egész napodat?

2024. ápr. 4. 00:40
 18/45 anonim válasza:
92%

Az én húgom is ennyire segítőkész, ha kell a segítség.

Ha tényleg érdekelne egy csöppet is a testvéred hogyléte, a kérdés nem "2 napra nem lehet magára hagyni a macskát?" volna, hanem pl "Két napig máshol is el tud lenni egy macska?"

Szerintem hozátok el inkább a cicát, még az is lehet, hogy nem 1 éjszakát lesz bent.

2024. ápr. 4. 11:03
 19/45 anonim ***** válasza:
51%

Aztaaa mennyi penz meg ido te jo eg 😱

90 km oda vissza 1 ora +fel ora a macska ellatasa . 3000ft a benzin kb. Azert ennyit illik bevallalni egy testvernek még akkor is ha amugy siman elvan ennyit egy macska. Bar ez nagyban fugg a macskatol is.

Ha o ezt kerte biztos oka volt ra, az o macskaja nyilvan nincs el gond nelkul ennyi idot.

Masfel orad meg 3000ft-od meg csak van ha segitseget ker a tesod.

2024. ápr. 4. 20:02
 20/45 anonim ***** válasza:

Van automatikus macska etető is, ami beállított időben adagolja a kaját, lehet bele nedveset is tenni, mert hűtős része is van.

Meg itatókút is van, ami egy vagy két liter vizet folyamatosan forgat, tisztít.

Meg lehet venni plusz egy alomtálcát.

Meg hatezer játékot, snacklabdát, interaktív hülyeségeket. Lehet neki ott hagyni egy rádiót bekapcsolva.

Még 3 napig is elvan így.

2024. ápr. 4. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!