Novemberi/decemberi születésű cicát lehet ivartalanítani már?
Nőstény cicáról van szó, újévkor találta a menhely ahonnan befogadtam. Azt mondták akkor lehetett 1-2 hónap körüli.
Még nem látom jelét a tüzelésnek, viszont szeretném az első alkalom előtt ivartalaníttatni mert olvastam hogy nagyon megviseli őket. Ennyi idősen már szabad?
Enyémek 4-5 hónaposan lettek ivartalanítva, mert hallottam olyanról, aki fél évesen vitte és már vemhes volt.
Na az viseli meg igazán szegény cicát, ha már 5 hónaposan teherbe esik, az nagyon kivesz belőle.
A te cicád most lehet 3-4 hónapos, a helyedben még egy hónapot várnék, de többet nem.
Amúgy milyen súlyban van? Elvileg 2 kg alatt nem műtenek, de az enyém a kislány másfél kiló volt 5 hónaposan, a kandúr 4 hónaposan 3kg volt.
Csak benti cica, úgyhogy vemhes nem lesz.
Az állatvédő csajszi azt mondta hogy kisnövésű a cica, én nem tudom mekkorának kéne lennie mert ő az első cicám, de akkor valószínű hogy van visszamaradása.:)
Nincs túl korai időpont ivartalanításra. Ez egy totális mítosz, hogy meg kell várni az első tüzelést, semmi reális oka nincs. (Főleg, hogy onnantól, hogy tüzel és nem vemhesül, a tüzelések üteme egyedenként változhat. Van, hogy egyik tüzelés a másikat követi, nem telik el szinte idő köztük, és akkor meg aztán szivathatod magad is, a macskát is meg az állatorvost is azzal, hogy kérsz egy időpontot ivartalanításra, aztán mondhatod le, mert addig megint tüzelni kezd, és tüzelés alatt a méh vérbőségéből adódóan nem ajánlott ivartalanítani.)
Nagyon pici cicánál a kis testméret műtése és az altató adagolása nehézkes, ezért nem szoktak nagyon kicsi cicát ivartalanítani (ez főleg nőstényre áll, mert ugye hasi műtét), viszont 4 hónapos kortól már lazán lehet ivartalanítani. Szóval lassan érdemes kérni az időpontot, főleg, ha olyan dokihoz mennél, ahová sokan járnak és előre kell gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!