Szállíthatom a macskámat hámmal a tömegközlekedési eszközökön?
Sziasztok!
Van egy cicám, aki amúgy egész jól elvan a szállítódobozában (továbbiakban böri :D) - otthon néha abban szundikál, és ha az utcán viszem, akkor csendesen veknizik benne.
De ha felszállok a buszra/villamosra, akkor üvölt. Teli torokból. 50-50, hogy sikerül-e lecsillapítanom.
Ilyenkor főleg őt sajnálom, de a többi utast sem akarom zavarni.
Kocsiban ugyanezt csinálja, és amikor kivettem, akkor nyugodtan elvolt.
Szóval arra gondoltam, hogy adnék rá hámot, és amikor felszállunk a villamosra, akkor kivenném az ölembe.
Más utast így nem zavarna, és nem tudna elmászkálni sem.
Úgy látom, hogy a BKK szabályzata nem tér ki a macskákra, viszont a kicsi kutyákról ezt írják:
"Kistermetű kutyát kézipoggyász méretű, állatok szállítására alkalmas zárt szállítóboxban, ketrecben vagy táskában lehet szállítani, melyből az állat az utazás alatt nem tud kiszabadulni, illetve nem tudja beszennyezni a többi utas ruháját, poggyászát vagy a járművet. Minden egyéb esetben – az állat életkorától, fajtájától és méretétől függetlenül – csak úgy szállítható kutya, ha póráz és felcsatolt szájkosár/pofaszorító van rajta.
Az utazás során mindig legyen nálad kedvenced oltási könyve, valamint figyelned kell arra, hogy a jármű ajtaja nehogy becsípje az állat valamely végtagját vagy farkát. "
Póráz+hám pipa, szájkosár gondolom nem szükséges
(pff... [link]
Feltételezem, hogy rendben van, de szeretném kikérni a nálam okosabbak véleményét ♥
Macskára is vonatkozik. Nem viheted fel a járművekre csak boxban, és menet közben nem veheted az öledbe.
Semmi nem garatálja, hogy - akár egy hirtelen fékezésnél - ne ugorjon ki az öledből és karmoljon bele az egyik utasba. És nem hiányzik neked az, hogy elkísérd az utastársadat tetanuszoltásra, meg a macskádat hatósági állatorvos vizsgálgassa esetleges veszettség okán. (Nyilván nem az, de karmolásnál/harapásnál ez a protokoll)
Köszönöm!
Veszettség ellen rendszeresen oltva van, így azzal nincs gond, de a karmolás lehet probléma.
Már akartam írni, hogy az a terv, hogy végig az ölemben fogom, a hám csak amolyan B-terv - de aztán eszembe jutott, hogy pont a napokban fogtam az ölemben, amikor leszakadt otthon az elektromos redőny, természetesen jó nagyot csattanva. Szegény cica (jogosan, nem hibáztatom) bepánikolt, és ahogy menekülni próbált, ruhán keresztül végigszántotta a hasamat.
Szóval igazad van, inkább kibírjuk valahogy azt a 10 percet a vilin a böriben.
Hidd el, egy órának érződik, ha közben konkrétan sikít a poggyászod, te meg kézzel-lábbal próbálod nyugtatni, de nem mindig működik.
Közben a fél utazóközönség téged néz. Lehet, hogy azt gondolja a többség, hogy "jéé, egy cica! :)" de gondolom van egy pár "hallgattasd már el azt az állatot, már cseng a fülem", és teljesen jogos.
Hidd el vittem macskát hordozóba nem volt csendben. Tudod mit csináltam? Simiztem meg beszéltem hozzá ennyi.
Utasok nagy része hidd el leszarja mert mindenkinek be van dugva a füle.
Ja és úgy voltam vele ha valaki mégis ugatna, hogy kussoltassam el a macskám majd megkérdezem, hogy mert ha egy kisbaba sír mennyivel jobb?
Abba is gondolj bele, hogy NEKI baja eshet, ha pl hirtelen fékezik a busz. Leesik, megüti magát, valamelyik utás agresszívan lép fel, bántja, stb.
Az utasok és a macska biztonsága érdekében is jobb ha benn marad.
Más egy vonat, ahol én élek ország, itt van kimondottan olyan kocsi (távolsági vonatonként egy), ahol kiengedheted - két ülés foglalsz, és hámon kijöhet a hordozóból, de ez pl Magyarországon mindenképp tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!