Légpuskát szállíthatok az utcán vagy tömegközlekedésen az alábbi módon, ha lőtérre megyek?
Röviden:
- 7.5 J alatti távcsöves légpuska, nem kell engedély, nincs is
- Csőtörős
- MKH kártya van
- Kitárazva, lövedékek külön
- Nem felhúzott állapotban, safety kibiztosítva
- Lőtérre megyek
- Civil ruházat, semmi feltűnő
- Puskatokban: cipzáras, vászon, nem látszik át de aki ért hozzá az ránézésre megmondja hogy mi van benne.
...vagy inkább vegyek egy gitártokot / horgászbot-tokot?
Azt hiszem már az egész unióban egységes, a német szabályzást tudom.
Aszerint minden rendben amit írsz, DE le is kell zárni, hogy ne legyen azonnal hozzáférhető. Tehát valami zárható tok kellene. Én a pisztolyomat úgy trnszportálom, hogy van a saját kis műanyag doboza, hízok rá egy kábelkötegelőt, az elég a rendőrnek. De van a dobozon egyébként fül kis lakatnak.
Ezt miért kell lepontozni suttyók? Csak a piros nyomkodásához nem vagytok sötétek?
Itt a szabály:
"(5) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú légfegyver, számszeríj, szigonypuska közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható)."
Forrás:
A légfegyver lőfegyver, mivel szilárd lövedéket lő ki, akkor is ha csak 7,5 Joule alatt.
Németeknél is annak számít, és nem viselhetem a gáz-riasztóra kapott viselésimmel Sem (itt nem fegyverre adják hanem személyre).
Viszont csodálkoznék ha magyarországon légpisztollyal a hónaljtokban szaladgálhatnék, mint régen a flóberttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!