Macskáknál is olyan fontos hogy fajtiszta (fajtatiszta? ) legyen mint kutyáknál ha azt akarjuk hogy egy értelmes jószág elégedett tulandonosai legyünk? Vagy csak a szin számit a többi meg majd adja magát?
Kutyáknál azért fontos, hogy lehetőleg jó helyről, tenyésztőtől származzon, mert a sok sutyerák ember a kutyákon próbál meggazdagodni. Szaporítja őket össze-vissza, nem törődve azzal, hogy milyen egészségi állapota lesz a kutyának.
Senkinek nincs baja a keverékekkel, mindig voltak, és mindig is lesznek. Tündér pofák azok is, de ha valaki fajtatiszta kutyát szeretne, olyat amelyik jó genetikai háttérrel rendelkezik, annak nagyon oda kell figyelnie.
A fajtatiszta macskáknál nem tudom...nem vagyok egy nagy macskás, de elég sok ismerősöm tart cicát. Vannak perzsák, félperzsák, main coon, de mindegyik egészséges. Szerintem a cicáknál nem lehet olyan nagyot bukni.
De, sajnos macskaszaporítók is léteznek. :(
Nekünk évekig falusi vegyes macskáink voltak, és egytől egyig mind okos macskák voltak. Most két fajtatiszta perzsánk van, de azok is olyanok, hogy csuda, hogy nem olvasnak.
Szerintem pont sokszor a beltenyészet eredményez olyan példányokat, amik azt sem tudják, hogy a szájuk evésre való. De egy almon belül is sok eltérés lehet. A macska jelleme is befolyásolja észbeli képességét.
Amúgy fajtatiszta. Minden kutya és minden macska fajtatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!