Mit csináljak, ha a macskám folyamatosan a fürdőszobai szőnyegre pisil? Szinte csak azt találja be.
1 éves, ivartalanított kandúrom van. 6 hónaposan vittem el ivartalanítani. Soha, semmilyen szőnyeget nem pisilt vagy kakilt le kölyökkora óta, csak a fürdőszobait eddig. Mivel a fürdőszobában van az alom, és a szőnyeg az alom mellett van egy kicsivel, szerintem azt gondolja, hogy az is wc. Az alom mindig tiszta, naponta kétszer takarítom, öntök bele frisset. A szőnyeg bolyhos, de sosem bír ki egy hetet sem úgy, hogy ne lenne összepisálva. Azt is megfigyeltem, hogy mindig csak egyet, egy picit nyom rá, többet nem. Most ez szándékos jelölgetés? Mit lehet ez ellen tenni?
Volt, mikor a kanapénak az oldalát is teljesen szétkaparta, ilyenkor valahol azt olvastam, hogy a kaparó cuccait/kaparó fát messze kell tenni a bútortól, nem szabad közvetlen mellé, mert azt hiszi, az is arra van. Lehetséges, hogy a szőnyegre is így tekint? Hogy ott a wc-je, ami az övé, megjelölte, ott a szaga, és a szőnyeg mivel közvetlen mellette van? Már elegem van, egyszer az orrát is belenyomtam, de nem használ. Szőnyeg meg kell a fürdőszobába, ha lépek ki a tusolóból, meg hülyén is néz ki anélkül.
Alomváltással próbálkoztál már?
Volt olyan fajta, amibe az én cicám nem ment be.
Vettem állatos boltban egy folt/szag eltávolító sprayt külön macska pisi/kakira amit a textilre kell fújni. Az van ráírva, hogy ha befújom vele a területet, akkor azt a macskát távol tartja. Hát befújtam vele, eléggé ilyen citrusos/illóolajos az illata, elég erős. De semmi, nem használ.
Benti cica egyébként, mivel lakásban lakok fent az ötödiken, fő út mellett. Tenyésztőtől vettem, amúgy is csak szigorúan benti tartásra adta.
Alom váltás nem hiszem hogy használna, sőt szerintem csak rontana a helyzeten, mivel kölyökkora óta ezt az almot használja :/
Dobd ki a francba azt a szőnyeget, ha ennyiszer lepisálta már, akkor a jó isten sem hozza már ki belőle a szagot. Egyébként is az a tapasztalatom, hogy min. 60 fokos mosás kell hozzá, de ha nagyon sokszor érte baleset, már az se fogja szerintem úgy kitisztítani, hogy a macska sokkal érzékenyebb orra se érezze meg.
Az új szőnyeget meg sose hagyd csak úgy lent, ha épp nem kell, terítsd ki valahova.
Amúgy mekkora a macska és az alomdoboz? Csak mert ha zárt és mondjuk Maine Coonod van, simán lehet, hogy kicsi neki, nem tud benne rendesen elhelyezkedni, a szőnyegen meg elfér. Vagy ha épp kisebb testű és/vagy kölyök, az is lehet, hogy túl magas neki a tálca pereme. Megpróbálnék valami másik fajtát mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!