Miért megy vissza a régi otthonunkba a cica?
1.5 éves kandúr, nem ivartalanított cica. Kb 2km-re messzebb vittük, vagyis jött velünk. A régi háznál nem él senki.
Három hónapig szépen el volt, aztán egyik napról a másikra vissza ment. Azóta hiába hozom vissza 2-3 nap és megint lelép.
Sokat foglalkozunk vele, Estére nincs bezárva saját kuckoja van.
Bezárva nem szeret lenni.
Ötlet?
Köszönöm előre is :)
#9 ezt nagyon sok cica csinálja, hogy üdvözli a "gazdáját" (a macskáknak nincs gazdájuk, hanem egy idő után megszokják a vadászterületükön élő többi élőlényt).
De ez nem jelenti, hogy hozzád jobban ragaszkodik, mint a területéhez. Annyit jelent csak, hogy jól szocializálódott cica, aki megbízik az emberekben, és mikor meglát, pozitív élményeket kapcsol hozzád (simi, kaja, játék stb).
A szerencsétlen lakásmacskák, akik 60 nm-re vannak benyomorítva, csak azért "kötődnek" jobban a velük élő emberhez, mert nagyobb mértékű a kiszolgáltatottságuk, hiszen egy olyan pici "vadászterületen" az ember nélkül éhenhalnának.
Először is ivartalanítsd, mert ilyen szintű kóborlás nagyon veszélyes a számára. Verekedés közben megsérülhet, elkaphat súlyos betegségeket, a hormonoktól begőzölve elővigyázatlanná válik, stb.
Ha a régi helyen nem kap enni, akkor le fog szokni a visszamászkálásról. Egy befogadott cicám csinálta ezt, de egy idő után felhagyott vele.
Köszönöm a rengeteg tanácsot.
Próbáltam, hogy kb 1 hónapig nem hoztam vissza. Környéken mindig valaki eteti, úgy hogy csak nem jött vissza..
A bezárásra gondoltam, de mikor legelőször athoztam (nem volt idegen a hely mert pórázon többször volt előtte) 3 hónapig nem ment vissza, ebből gondolom, hogy nem azzal van a baj, hogy nem tudja hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!