Ha a macskam lenyelt egy kis fonalat mennyi ido után látszik ha baja can tőle?Mit lehet ezzel kezdeni?
1-2 napon belül át kell mennie a bélrendszerén.
Régebben láttam egy állatorvosos videóban, ahol macskát műtöttek lenyelt fonál miatt. Mint kiderült, a műtét felesleges volt, mivel a fonal rá volt tekeredve a macska nyelvgyökére. Erre mindenképpen figyelj oda.
Szerencsés esetben átmegy az emésztőrendszeren gond nélkül, de az én cicám majdnem belehalt. :(
Ő egy varrótűbe befűzött cérnát nyelt le, pár percre nem figyeltem oda. Az lett gyanús, hog elkezdett tátogni és a mancsával a szája felé nyulkálni. Volt egy pici öklendezés, és elbújt az ágy alá. Azonnal taxival orvoshoz rohantunk, a tű megakadt a nyelőcsövében, ez a kisebb baj lett volna, ki tudták volna szedni. De a röntgenen látszott, hogy a cérna viszont már rátekeredett a beleire. Aonnali műtét kellett, de azt mondták, nem biztos hogy sikerül megmenteni, ha elzáródott egy bélszakasz. Pár óra múlva felhívtak, hogy szerencsére sikerült a műtét, megmarad.:)
Másnap hazavihettem, és antibiotikumot kellett kapnia pár napig.
Nagyon nagy szerencsénk volt, mert ha nem veszem észre rögtön, akkor most nem feküdne itt mellettem...
Ha valaki nem hinné el, itt egy kép, ezt a ruhácskát kapta a műtét után:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!