Hogyan tudnám őket megszelídíteni?
Figyelt kérdés
Fél éve költöztünk városból falura és imádom az állatokat. Amióta itt vagyunk, minden nap teszek ki egy kis tálkába macskaeledelt és két-három cica ide szokott járni enni. Az ablakból szoktam nézni őket, az még "belefér", de ha ki szeretnék menni a teraszra, elfutnak. Van valami módszer, amivel kicsit közelebb kerülhetnék hozzájuk? Saját cica egyelőre még sajnos nem jöhet szóba.2024. febr. 9. 07:59
11/15 anonim válasza:
En nem etetnek kobor, felkobor “gazdas” macskakat.
Hogy miert? Mert elobb-utobb szaporodnak es rengetegen lesznek, megbetegednek, stb, a vilag penze nem lenne eleg rajuk.
Ha van egy kis eszed, atgondolod a temat.
Szereted az allatokat? Tok jo! Menj onkenteskedni mondjuk egy menhelyre.
12/15 anonim válasza:
"de amelyik anyamacska kezes lesz, azt fogamzásgátlózom,"
Nem olcsóbb ivartalanítani, amikor van akció? Volt egy kollégám, megszállott macskás, ő mindig a műhelyben etette télen a kóbon macskákat, és befogdosta őket ivartalaníttatni, meg ha kellett valakinek, akkor szerzett gazdát.
13/15 anonim válasza:
#12 Nem vagyok jótékonysági egylet, hogy a szomszédok macskáit saját pénzből ivartalanítassam. Úgysem élnek túl sokáig szerencsétlenek, de mindig van utánpótlás, szóval ez ilyen örök körforgás sajnos.
14/15 anonim válasza:
13 tehát nem vagy jótékonysági egylet, így az ingyenes ivartalítás helyett fizetsz a a fogamzásgátlóra.
Logikusan hangzik...
15/15 anonim válasza:
#14 1500 forint egy doboz 30 szemes tabletta, heti 1 szem kell/macska. Nem vág földhöz. Az etetésük jóval többe kerül, azon se hisztizek. A logika meg az lenne, ha a macskák gazdája minimum annyit tenne a saját állatáért, mint amennyit én teszek értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!