Kóbor cica családot hogy tudnék megszelidíteni?
Sziasztok! A belvárosban egy zsákutca végén találtam egy hete egy kóbor cica családot kutyasétáltatás közben. Azóta minden nap kijárok hozzájuk nagyjából ugyanakkor, és viszek nekik kaját. 5 apró cicáról (ránézésre 8 hetesnek tippelném őket) van szó és az anyjukról és apjukról. A szülők végtelenül félősek, talán félősebbek is mint a kölykök. Az elmúlt napokban már épphogy meg tudtam simogatni a kicsiket amíg ettek, és általában hajlandóak úgy enni, hogy 20 cm-re ülök a táluktól a földön és beszélek hozzájuk halkan. A mozgásokra még néha elfutnak, de egész bátrak már ebből a szempontból.
A mai nap mikor próbáltam etetni őket nagyon hosszú ideig elő se voltak hajlandóak jönni, és a szokásosnál jóval félősebbek voltak. Fontos részlet, hogy egy építkezési telken vannak (fúrnak, hegesztenek, fűrészelnek stb.) ezért nem érzem őket biztonságban ott, ezért próbálom őket becserkészni. Mitől szokhattak tőlem ennyire el 1 nap alatt? Most próbáljak még jobban barátkozni velük, vagy jobb, ha pár lépést visszaveszek és csak távolabbról figyelem őket?
Légyszi adjatok tippeket hogy lenne a legjobb magamhoz szoktatni őket, illetve, ha tudtok állatmentő alapítványt aki hajlandó lenne befogadni őket/segíteni, (pár kölyöknek és az anyjuknak valószínűleg kötőhártya gyulladásuk van) akkor kérlek írjátok meg. :) Helyileg a IX. kerületben vannak, a Sánta Kutyánál próbálkoztam eddig, de ott azt mondták, nem tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!