Hogyan tudnánk rászoktatni a cicánkat, hogy hagyjon minket éjszaka?
Azt gondolom szinte lehetetlen megtanítani neki, hogy aludjon is. Csak annyit szeretnénk, hogy ne járjon-keljen az ágyunkon, és ne vertyogjon, hanem feküdjön le nyugodtan közénk, vagy ahová szeretne. Nem kellemes arra riadni éjszaka, hogy rájött az ötperc.
Dolgozunk napi 8-9 órát, de amint hazaérünk, igyekszünk foglalkozni vele, dögönyözzük, játszunk vele, de valamiért mindig kipattan a szeme éjjel, és igényli a figyelmet. Hétvégén, ha egész nap otthon vagyunk vele, akkor is.
Direkt csak esténként kap enni, hogy ne szokja meg a hajnali fixet.
Van esetleg valami ötletetek, vagy tapasztalatotok? Igyekszünk nem tudomást venni róla, amikor bolond éjjel, hátha leszokik róla.
Egy hónapja fogadtuk örökbe, 4 éve cica, és napok alatt beszokott hozzánk.
Zavard el. Felfogja.
Zárd ki a szobából.
Nem annyira hülyék a macskák, mint amilyennek látszanak.
Megérti mint egy kutya,hogy mit lehet és mit nem,viszont kis köcsög lázadók.
Hát erre én is kíváncsi vagyok, enyémek este 8-kor kelnek, reggel 3-ig baromkodnak.
Azután reggeliznek, kakilnak, repetáznak, kakilnak, utána elpihennek. Ha délelőtt dolgozom, akkor fél 3-kor érek haza, addig max mászkálnak, de nem őrülnek meg, csak miután hazaértem.
Ha délután, akkor még előtte 8-9-kor felkelnek futni pár kört meg megrágni ezt azt.
Nem kell beengedni a hálóba, és következetesen ignorálni kell a nyávogást, kaparást.
Megszokja.
Nálunk mondjuk kicsi a háló, nyitva az ajtó, szóval úgyis bejön, de nem ugrál, hanem lefekszik és pihen. Nem alszik, de minket hagy aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!