Megy a hasa egy kicsit a cicámnak, mitől lehet és mit tegyek?
Múlt héten csütörtöktől következő hétfőig, igazából nem úgy ment, mint a vízfolyás, hanem napi 3x ment wc-re és nagyon híg volt a széklete. Utána rendeződött, most 6 nap után reggel megint ez volt, azóta nem volt wc-n.
Nem változtattam az ételén, születése óta csak a Felix alutasakosakat hajlandó megenni - a szárazat szoktam cserélgetni, de a jelenlegi zacskót már egy hónapja azt kapja... Csirkemellet szoktam neki nyersen kicsire vágva adni kb heti 1-2 alkalommal, de azt eddig is kapta, szintén.
Próbáltam rizst keverni az ételebe, de inkább ott hagyja. A kedve a szokásos, nem bágyadt.
Nem adok tejterméket, tudom, hogy nem szabad.
A nyers csirke hústól eddig semmi gond nem volt, a kinti cicák is elkapják a madarat, tehát elvileg ez sem lehetne gond, nem?
Vigyem orvoshoz, vagy várjak még vele?
Szia, én mindenféleképpen elvinném dokihoz, mert a hasmenés nagyon veszélyes, főleg, ha bélgyulladás is társul hozzá.
Lehet valami parazitát kapott a cicó. A probiotikum talán segít, de mindenféleképpen vidd el orvoshoz, az a biztos.
bárhogy. cipővel is be lehet vinni vagy lehet, akár a nyers husitól is, de ha más állatokkal érintkezik, akár tőlük is.
Az én kiscicám épp most gyógyult (remélem) meg egy fertőzéstől. Igaz, mi már valószínűleg így hoztuk el.
Szerencsére a közérzete mindvégig jó volt és pár napos gyógyszeres kezelést követően diétát kellett tartanunk. (rizs-főtt csirkehusi kombó, ill. később fokozatosan száraztáp)
#6 oké, de ha tegyük fel cipővel haza hoztunk valamit (amit egyébként aktón kívül veszünk le és csak berakjuk az előszobába, de mondjuk valahogy olyan részŵn volt és hozzádörgölözött a cica), akkor miért lehet hogy napokig jobban volt, utána meg megint vissza...
Én őszintén már arra is gondoltam, hogy lelki oka van. A téli szünetben ugyanis itthon voltunk végig, és ez utána héten lett vele, bár előtte ugyanúgy keveset voltunk itthon, mint most..lehet ez a szünetben való együttlét megszakítása mégis egy ilyen törés benne? Az életmódunkon nem tudunk változtatni, mert munka, suli, rohanás...
Na ez jó kérdés. Igazából fogalmam sincs, de valami ilyesmire gondoltam, mint amit ez a cikk ír
A doki majd megmondja. Az a biztos :)
A lelkiokokat sem tartom kizárva, simán elképzelhető, de én ettől függetlenül mindenféleképpen ránézetnék egy szakemberrel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!