Benti macskát ki lehet szokatni?
Ha nem tudod biztosítani, hogy egy zárt udvaron legyen, ahonnan biztosan nem tud kiszökni, akkor nincs értelme elhoznod, inkább keressetek neki új gazdát baráti körben vagy alapítványon keresztül.
Alapvetően hivatalosan nem kóborólhat kint a macskád csak úgy, ugyanúgy köteles vagy az udvaron belül tartani, mint egy kutyát. Illetve, ha kicsi korától egy zárt lakásban volt elég valószínű, hogy 2 napon belül elüti egy autó. Az utcamacskák kicsi koruktól hozzá vannak szokva az ottani körülményekhez, egy benti cicának kifejezetten veszélyes szerintem.
Nem tud kimenni az udvarról?
Ezt hogy gondoltad? Nem ugrik fel a kerítésre?
Én egy öreg és egy fiatal cicával költöztem kertesházba panelból. Az öreg az orrát nem dugta ki, a fiatalabb a házba nem jött be, kinti lett.
Nekem is ivartalanított, és elmászkál. A harmadik szomszéd macskája is ivartalanított, és többet van a mi udvarunkban, mint otthon.
Azzal meg ne számolj, hogy az udvarból nem tud kimenni. Ha akar, kimegy.
Ez szerintem cica függő, hogy jól érzi e magát kint, ill. mennyire csavargós.
Az enyémeket biztos nem, ön- és közveszélyesek.
Az egyik mindent felzabál, amit talál, tuti a mérget is megenné, meg szeret életveszélyes helyeken egyensúlyozni, többször beszorult lakáson belül vagy kiesett a bukó ablakon.
A másik imádja a kutyákat, mert kutya nevelte, menne oda a vérben forgó szemű huskyhoz is meg mindenkivel barátságos, hamar rossz kezekbe kerülne.
Amelyik cicák bent nevelkedtek, azt tudják, ismerik, ahhoz vannak szokva, nem tudnának túlélni odakint egyedül. Amelyik kezdetektől kint van, az is 50-50%, hogy vagy túléli vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!