Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért húzza a fenekét a...

Miért húzza a fenekét a szőnyegen a cicám?

Figyelt kérdés

A cicám kinti-benti, de leginkább bent van, ivartalanított 3 éves nőstény. Kap vitamint, nem is ezt-azt eszik, whiskas konzervet és macskatápot kap, ezért nem értem, hogy miért húzza a szőnyegen a fenekét? Kb. 1 éve kapott féreghajtót, de én nem erre gyanakodnék, hiszen a férges cicók nagyon soványak, ő pedig eléggé duci. Esetleg más oka is lehet ennek? Egyszer amikor simogattam feltűnt, hogy nem eléggé tisztogatja a fenekét, legalábbis nem rendesen. Az állatorvos megnézte, de nem mondott semmi normálisat, sőt a féreghajtót nem is ajánlotta.. Újra érdemes elkezdeni a féreghajtót, vagy hallgassak a dokira? Nagyon féltem a cicám és nagyon megijedtem, lassan 2 hete csinálja ezt.

Köszönök minden értelmes és hasznos választ!

jan. 11. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Férges
jan. 11. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, a macskáknak 3 havonta célszerű féreghajtót adni. A kintieknek (vagy kijárósoknak) - akik mindenféle madarat/egeret összeszednek és megesznek - mindenképpen, de a benti macskáknak is célszerű. Ugyanis akár a cipőtalpadon is beviheted a féregpetéket.

Attól, mert pár hete - esetleg - férges lett, még nem lesz automatikusan sovány a macska. Ahhoz nagyon régóta és nagyon fertőzötten kellene férgesnek lennie.

Irány az állatpatika, és a biztonság kedvéért adj neki 2 hét múlva is egy tablettát.

Ha ezek után még mindig húzza a fenekét, akkor nézesd meg a dokival. Lehet, hogy allergia. Az én macskámnak konkrétan a fenekénél hullott ki a szőr a csirkeallergiától. (Amiről addig nem tudtunk)

jan. 11. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és ugyan nem ezt kérdezted, de célszerű lenne a whiskas nevű ipari hulladékot egy normálisabb macskakonzervet/tápra cserélni.

Lehet, hogy pont annak az egyik összetevőjére allergiás és húzza a fenekét. Nem lesz könnyű menet a váltás, mert a macskák nagyon szeretik. (Ugyanis tele van pakolva ízfokozókkal)

(Előző voltam. És majd írd meg, hogy mi van a cicával. Jobbulást neki :)

jan. 11. 12:27
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Buzmirigy telt meg

Ferges

Szekrekedese van (nem iszik eleget)

jan. 11. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha kövér a macska, egyszerûen nem tud már annyira hátrahajolni, hogy elérjen a fenekéhez, ezért nem tudja tisztítani. Ezért így próbálja tisztítani a fenekét, hogy húzza. Diétáztassátok kicsit, hogy fogyjon, és újra tud mosakodni rendesen.
jan. 12. 05:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hétfőn viszem egy másik dokihoz.
jan. 12. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!