Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van e valami házi szer amivel...

Darklord88 kérdése:

Van e valami házi szer amivel lehet kezelni macska füllatkát?Amit az orvos írt cseppet (a nyakára kellet cseppenteni)semmit sem ért.Tudtok olyan ház módszert ami kiírja ?Vagy valami sprayt, cseppet ami tényleg müködik és internetről megrendelhető?

Figyelt kérdés
2024. jan. 11. 06:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen cseppet adott? Advocate spot-on eléggé hatásos ellene, azért kérdem.
2024. jan. 11. 07:04
 2/10 anonim ***** válasza:
21%

Nálam se érnek szinte semmit ezek az "állatgyógyszerek", nálam a bolhára nem született megoldás vagy két évig, se nyakörvekkel se spot-on okkal, végül már elkaptunk páér bolhát magunkon is, és próbáltam kinyírni, de NEM LEHETETT :D

Nem bírtam összesodorni ahogy régebben, mert baromi ellenálló volt jópár el is ugrott. Volt, hogy amikor megláttam magamon csináltattam párommal domestosos vizet, és beleraktama kezem!! Kapaszkodott a kis rohadt, de már 3-4 perc után nekem kezdte el marni a bőröm, a mikor kivettem a kezem a bolha meg még kúszott, mozgott a bőrömön!!!

Végül az egyik állatorvosnál leltünk megoldásra, valami "nem hivatalos" sárga olajszerű folyadékot adott egy 10 milis fecskendőbe nyolcszáz forintért ha meglesz a neve majd kíírom, azt kellett felhigítani két liter vízbe, de még úgyis büdös volt mint a kolera, ilyen oldószerhez hasonló szagú volt. Na az volt az egyetlen ami megszüntette a jószágban is a bolhát, meg a lakásba is!

De, hogy a kérdésre is válaszoljak, régeben még nagyszüleimnél tartottunk nyulakat, és ha baj volta fülükkel, akkor paraffinolajjal, és fülpiszkálóval ecseteltük be nekik az rendbehozta. Gondolom macskánál is megfelelő lenne, mivel a nyúl a macskától sokkal kényesebb, érzékenyebb állat. Márcsak azért is mert zsákmányállat, és azok leplezik ha betegek, csak akkor látni rajtuk, ha már nagyon nagy a gáz.

2024. jan. 11. 07:36
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Miből látjátok, hogy nem hatásos?

Csak mert például a hosszan tartó atkásság fülgyulladást okoz, és kialakulhat akkut fülgyulladás is, ami azt jelenti, hogy atkák már nincsenek jelen, de pl még mindig vakarja a fülét. (Nekem van egy utcáról mentettem, 5 éve nem atkás, már bent éli világát, de a fülére még mindig érzékeny, és kb a semmiből megint be tud enyhén gyulladni).

A másik atkákra utaló jel a fülben a kávézaccszerű lerakódás, ami mondjuk röviden, hogy az atkák végterméke. Ez nem fog eltűnni magától, normális állatorvos azzal kezdi az atkásság kezelését, hogy kitisztítja a fülét (ezt ne próbáljátok meg otthon, csak ha az állatorvos mondja, és megmutatta, hogyan kell!), és utána kezeli az atkásságot.

Az atkák nem túl ellenállóak, egy kezelés szinte mindig elég, hogy kidögöljenek, ezért elég fontos lenne tudni, hogy miből gondoljátok, hogy nálatok nem ez történt.

Ha kijárós a macska, akkor ez egy sziszifuszi küzdelem amúgy, mert újra meg újra fog fertőződni, de azért nem a gyógyszerek lesznek a hibásak, hanem a tartási mód.

2024. jan. 11. 09:10
 4/10 anonim válasza:
5%
Hello. Nálunk is fülatkával kezelte az állatorvos. Aztán pár nap múlva a fiam vette észre benne a több ezer bolhát. Bele is pusztult. Már igazán nem tudom, mibe? Sajnos lefürdettük a macskát, azután fújta le a gyerek a macskát bolhairtó spray- el. Na azután a bolhairtótólkapott- e mérgezést, vagy a sok bolha miatti vérszegénységbe pusztult bele, nem tudjuk már meg soha. A macska csak aludt, és gyengült. Harmadnapra lefordult a polcról, hörgött, és agonizált. Már nem értünk volna vele oda az állatorvoshoz, mire kimúlt. Talán már az se tudott volna segíteni rajta.
2024. jan. 11. 09:12
 5/10 anonim válasza:
97%
Szerencsétlen macska,ezt meg olvasni is fáj,jo gazdik lehettek,ha nem vesztek eszre tobb ezer bolhat,vagy fel se tunt s hazban?
2024. jan. 11. 09:18
 6/10 anonim válasza:
21%
És az állatorvos miért nem látta? Kezelgeti fülatkával, azután beoltja valami ellen, de nem ő vette észre a bolhákat, hanem a fiam. Mi nem is gondoltunk arra. Benti macska volt. Vakarózott a fületövénél, azért kezelték fülatkával. Az előtt egy hónappal hazahozott a fiam egy kis lelencet, úgy lehet tőle származott a bolha. Minekünk azelőtt nem is volt macskánk. Talán többet nem is lesz.
2024. jan. 11. 09:26
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Ne is legyen.
2024. jan. 11. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk nem nyakra csepegtetőset írt, hanem fülbe, nem tudom, mi volt már az, de emellett még óvatosan ki is tisztítottuk a macska fülét pálcikával, nyilván figyelve, hogy ne sérüljön, nem beledugva tövig, csak a külső részeket. Elmúlt neki. Kérj valami mást, ne internetről akarj rendelni ki tudja mit.
2024. jan. 11. 10:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja az állatorvosnakl kellett volna észrevennie, ha már megvizsgálja...
2024. jan. 11. 11:55
 10/10 anonim ***** válasza:
De a pénzt azt el tudják rakni a doktorurak!
2024. jan. 11. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!