Mi az a "macskahigiénia"?

Én a fogát nem mostam soha. A karma hegyét akkor kell levágni, ha túl hosszú. A mi cicánknak van kaparófája ami teljesen megoldja ezt a problémát. (állatorvos szerint is) De én biztos kozmetikushoz vinném karomvágásra.
Az almot kétnaponta takarítom, kb kéthetente cserélem le teljesen, de ez szerintem attól is függ, hogy fedett-e illetve mennyi alom fér bele úgy, hogy a cicának még kényelmes legyen.
A szőrét viszont valóban kefélni kell pár naponta.
Fontos a szájápolás, de az én cicáimnál szinte lehetetlen, ha tudom megoldom, ha nem akkor hagyom. stresszbe hozni nem akarom öket, igy én olyan "cicasznekket" használok, ami kifejezetten fogtisztitásra való. A cicák szeretik és tisztitja a fogat.
A fésülgetés pedig nem a szépség miatt, hanem azért szükséges, hogy a cica minél kevesebb szört nyaljon be magáról. Bár a szörcsomot kihányják vagy kikakálják, valamennyi marad bennük és azt az ö szervezetük sem tudja feldolgozni, egy idö után veszélyes lehet. Föleg a hosszúszörüeknél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!