Valakinek valamilyen tényleg hatékony módszere macska gyógyszerezésére?
FIV-es cicámnak napi szinten kell gyógyszert szednie. Sajnos a porrá tört, ételébe tett gyógyszert nagyon bizonytalanul eszi meg, sosem lehetek biztos, hogy az egészet megette-e vagy pont abban a pár falatban volt a gyógyszer, amit meghagyott.
A szájon át adás ellen erősen tiltakozik, 20 körömmel karmol. Ketten fogjuk le, de még így is kapkodja a fejét, így a gyógyszer oldalra kerül, próbálja kiköpni, nem nyel, stb. Pedig muszáj szednie, mert a FIV miatt szájbetegsége van.
Másik cicám is szájproblémás (ő nem FIV, hanem idős kora miatt), neki simán be tudom adni egyedül is, de ennek a cicámnak sajnos minden nap kínlódás. Valakinek van valami bevált módszere? Kajából már mindent próbáltam, 10-ből 8-szor otthagyja egy részét, azt is, amit előző nap még megevett. Hozzáteszem, az állatorvosnál is mindig kínszenvedés a vizsgálat, injekciózás, már ismerik ott is, mindenkit megkarmolt már. Pedig amúgy egy nagyon bújós, jámbor macska, de minden kezelés ellen határozottan tiltakozik.
#11: "A súlymérés baromi egyszerű. Felállsz egy digitális mérlegre, megjegyzed a tömeged, majd felveszed a cicád és újra ráállsz."
Ezt én is tudom, csak ha meglátja a mérleget menekül, ha megfogom, karmol.
#12: kis darab csirkehúsokba nyomom bele a gyógyszert, nekem negyed pirulákat kell beadnom, az egyiknek kettőt, a másiknak egyet. Másban nem sikerült, mert keserű agyógyszer és ha megérzi, már ne eszi meg. A csirke- (vagy marha-) hús eddig bevált, és az egyik macskánál a vajas kenyérgombóc.
Nekem -szerencsére- csak féreghajtós tapasztalatom van.
A tablettát összetöröm, és egy ujjhegynyi májkrémbe keverem bele. A lényeg, hogy kevésbe, annyi max, mint egy körmöm. Vagy lenyalja az ujjamról, vagy belekenem a szájába, vagy a lábára kenem rá, a szőrre, és onnan nyalja le.
14: így szoktam, de nehéz ügy, mert elég nagy a tabletta, kevés kajában azonnal megérzi. Olyankor keverek még hozzá kis kaját, aztán vagy megeszi, vagy nem.
Sajnos nálunk másfél tablettát kell beadni, nem kis adagokat. 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!