Mit csináljak a macskámmal, hogy ne legyen agresszív?
#1 kb 2 hónapos kora óta
#2 ivartalan
1. vagyok, csak azért kérdeztem, mert lehet abból hasonló probléma, ha egy cicát hamar elválasztanak az anyjától és a tesóitól, de akkor ezek szerint itt nem lehet ez a probléma.
Szerintem ne hagyjátok, hogy durvuljon, és pl. ha erőszakosan kér simit, akkor ne simizzétek, ha a kezeteket harapja, menjetek el onnan stb. Viszont az is lehet, hogy elmúlik magától, akármit is csináltok. :)
Nem emlékszem, hogy mennyi idősen, de valamikor süldő-korában a mi cicánknak is volt egy durván harapós korszaka, nem hagytuk, hogy csinálja, el is múlt szerencsére (persze lehet, hogy mindenképp elmúlt volna...)
Ne csapkodjad picit se, mert attól még agresszívabb lesz, ha benne van épp ebben. A macska amúgy sem ért a büntetésből.
A fiatal macskák gyakran ilyenek amúgy, mondjuk az én idősebb macskám is simán ráharap meg fog négy lábbal bármire, ha épp be van izgulva, de egyszerűen leszoktam arról, hogy a kezemmel játsszak vele, van plüssállata, zsinórok, macskajáték, bármi más, amit haraphat, karmolhat akármilyen vadul. Nekem rontani sem akar már, mióta nem kézzel játszunk.
Mégis valahogy szoba tisztaságra nevelődik a kis cica ha bele van téve az almosba, meg mutatva Neki és meg van picit csapva a feneke, ha máshova piszkít.
Érdekes, szóval emennél meg nem használ az a pici csapkodás, gondolom az almos szokatásnál is agresszív lesz és le vizel bosszúból.
Ért a kis büntetésből a macska, ne aggódj, okos állat, akkor vadul el, ha hagyod, ezért tudsz csak zsinórral játszani Vele és plüssel.
Le lehet pontozni, nem egy macskát neveltem szoba tisztaságra és arra, hogy tényleg macska legyen, különféle bizalmi praktikákkal és normál neveléssel, amibe benne van a ha kell oda csapok egy fenyítőt, de nem durvát.
Valószínű ezért is van, hogy bent lehet a macska, nem lop az asztalról, mert etetve van és meg van Neki tanítva, hogy onnan nem ehet.
És igen, ebben amikor kellett volt oda csapás.
Le lehet pontozni, de attól legalább az Én macskáim viselkednek és bent lehet hagyni a kajával az asztalon, mert nem fog felugrani és lopni belőle, mivel tudja melyik az övé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!