Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az emberek még mindig a...

Az emberek még mindig a babona miatt nem szeretik a fekete macskákat?

Figyelt kérdés
Sajnos vidéken nem szokás ivartalanítani a macskákat, és nagymamámnak minden évben születtek macskái, de szerencsére mindig talált a kicsiknek gazdit. Idén tavasszal 3 koromfekete cica született, aranyosak, egészségesek, mégsem kellett senknkinek, így megtartotta őket, és most 4 macskája van :D Szerencsére ezután már mindet ivartalanítatta.

2023. nov. 13. 18:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%

Én olyanról is hallottam, hogy fekete macska szerencsét hoz.

De babona szerint akkor a fekete kutya is hozhatna romlást vagy szerencsét.

2023. nov. 13. 18:55
 2/19 anonim ***** válasza:
30%

nekem nincs macskám, mégis szedhetem a macskaszart.

jelenleg egy fekete macska szarik nálam az út közepére, a szomszédban a gyepre.

2023. nov. 13. 19:17
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

Babona?

Aszerint nem jó jel, ha fekete macska megy át előtted az úton.

Én szeretem a fekete macskákat (is), ha átmegy, ha nem..-

2023. nov. 13. 19:26
 4/19 harebell ***** válasza:
79%
A legtöbb menhelyen is azt mondják, fekete kutyát is, de főleg fekete macskát sokkal nehezebben adnak örökbe, mint más színűeket.
2023. nov. 13. 19:34
 5/19 anonim ***** válasza:
47%

"nagymamámnak minden évben születtek macskái, de szerencsére mindig talált a kicsiknek gazdit. Idén tavasszal 3 koromfekete cica született, aranyosak, egészségesek, mégsem kellett senknkinek"

Hát, ha a nagymama látta el az egész falut macskával hosszú éveken át, akkor érthető, hogy nem kell már körülötte senkinek macsek. Nem kell ebbe feltétlen babonát látni.

2023. nov. 13. 19:53
 6/19 A kérdező kommentje:
Ötödik, ez is igaz. Azt hiszem akár évtizedekről is beszélhetünk. Regnálása alatt ő volt a helyi macskadealer :D
2023. nov. 13. 20:20
 7/19 A kérdező kommentje:
Mondta is, hogy rengeteg macska született már nála, de ilyen még nem volt, hogy 3 fekete legyen egyszerre. Valóban ennyire ritka a fekete hármasikrek?
2023. nov. 13. 20:22
 8/19 anonim ***** válasza:
84%
Kedvenceim a fekete macskák. Kb. 20 évvel ezelőtt nem volt macskám és annyira szerettem volna egy fekete cicát. Sok érdeklődés után végül is lett egy fekete kiscicó, egy kolleganőm hozta. Nagyon boldog voltam! Aranyos, szelid cica volt!
2023. nov. 13. 20:41
 9/19 anonim ***** válasza:
54%
Nem ez az oka, hanem sokan kevésbe tartják őket szépnek, különlegesnek. Ez egyébként más állatfajokra is igaz, kutyák és nyulak kapcsán is hallottam ezt, noha én nem értek egyet, szerintem ugyanúgy szépek.
2023. nov. 13. 20:43
 10/19 anonim ***** válasza:
73%
Én szeretem a fekete macskákat. Volt fekete macskám, direkt ilyet szerettem volna.
2023. nov. 13. 20:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!