Baj, ha csak nyers pulykahúst, marhahúst, sprotnit, hekkfilét és csirke nyakat, májat, szívet eszik a macskám?
Nem eszi meg a nedves macska eledeleket, sem a száraz cicaropit. Még a jutalomfalatot sem és a szőroldó pasztát sem. Búzafüvet szokott rágicsálni néha meg vizet iszik.
Én nem tudom, hogy honnan jött ez a cica, de 1 hetesen egy bokor alatt csipogott, 6 hetes koráig csak tápszert evett fecskendőből, hiába kínáltam mással 4 hetes korától. Aztán egyszer csak elkezdett ordítani, amikor húst vágtam az ebédhez. Akkor evett először, bő 6 hetesen és azóta még a főttet sem eszi meg, csak ezeket a kajákat és csak nyersen. Már 4 hónapos és aggódom, hogy nem kell neki semmi más, nem tudom belé erőltetni, nem akarom.
Szerintem ez lehet gond. Amit veszel húst, szennyezet lehet. Amit a macska fog a saját mancsával, az egy élő állat, immunrendszerrel, minimális kórokozóval, és ugye ezt rögtön el is fogyasztja.
A feldogozott hús viszont levegőn van, hiába hűtve -sok esetben még hűtve sincs-, amin megtelepednek a baktériumok.
Nem véletlen, hogy minden termékre rá van írva, hogy alapos hőkezelés után fogyasztható.
Valahogyan szoktasd le erről a luxusról. Ha nincs más talán meg fogja enni a többit is.
Nem baj, sőt egészséges. Ez a nyers etetés, vagyis a prey etetés, ami csak hús és csontos hús. Kétfajta nyersetetés van, ebből ezt, a prey-t etetik macskákkal. (A másik nyersetetés a B.A.R.F. Az hús, csontos hús, és zöldség. A zöldség miatt adják kutyának, macskának meg nem jellemző). Májat viszont max egy héten egyszer adj neki, mert A vitamin túladagolása lesz. Ja, a zoopluson van fagyasztva szárított jutalomfalat, Cosma a neve, na az jó minőség,biztos szeretné. Egyszer itt írta valaki, hogy elektromos sütőben, kis hőfokon csinált szárított jutalomfalatot, csak ő a kutyájának.
Szőroldásra: próbáld ki a Gimcat pasztát (pl a zooplus.hu-n kapható). A paszta előnye, hogy "benyálazza" a gyomorban a szőrszálakat, ezért nem tapadnak össze, és hátul tudnak távozni a szőrök. Ha nem, akkor van fűtabletta ( vagy ugyanott vagy a fressnapfben most nem tudom). Ha ez sem, akkor vegyél neki cserepes aloeverát. Azt eheti, pláne gyógynövény is. Rengeteg növény mérgező a kisállatokra, na az aloét eheti, az jó.
Nyers baromfi bármikor lehet szalmonellával fertőzött ezért is alkalmatlan a baromfihús nyersen emberi fogyasztásra.
Az már más kérdés, hogy a macskát éppen hogy kapja el, milyen immun állapotban, a nyers halakba meg férgek lehetnek (vannak is), max akkor nem, ha garantáltan aquakultúrából származik, vagy el van készítve sushi-nak (konzervből ami hőkezelt).
Adj neki fagyasztott egeret, amita kígyászok si etetnek a hüllőikkel, az garantáltan steril, mivel tenyésztett gyógyszeripari (kísérleti) egerek.
Ettől tutibb, meg ami eleve a macskának való természeténél is fogva, szerintem nincs.
Amikor az ész érveket felülírják az idióták.
Egészséges boltban kapható hús, amin megtelepedhet bármilyen kórokozó?? Nem véletlen KELL hőkezelni fogyasztás előtt.
Hőkezelés = sütés, vagy hosszú ideig tartó főzés.
Abba bele se menjünk, hogy sok esetben szrnak rá a megfelelő hűtésre a boltok, szállítók.
Az emberek nagy része még a biológiát sem érti, de írogatni az írja a hlyeségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!