Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 4x hányt éjjel. Mi legyen?

4x hányt éjjel. Mi legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 6 hónapos ragdollom.

Nagyon eleven, bújós, játékos, aktív cica.

Royal Canin Kitten száraztápot kap és Prevital alutálkásból a halasat, csirkéset, marhásat felváltva.

Az utóbbi napokban híg lett a széklete, és most előző éjjel kihányta a vacsiját, meg utána még 3x hányt. Az utolsó 2 már inkább fehéres színű volt, azaz kiürült a gyomra.

Inni ivott, tápot nem evett azóta.

Az éjszaka folyamán általában elterül valahol, vagy idejön mellém, és alszik.

Most nyilvánvalóan lejjebb esett a komfortérzete, főleg a hányás miatt gondolom, mert nem terült el, hanem mindenhol csak úgy feküdt, hogy a lábai maga alatt voltak. Gondolom fáj a hasa.

Nem tudom, mi lehet a baja, nem tudok tippelni, mert látszólag semmi nem változott az életében.

Annyi hibáról tudok, és azt én követtem el, hogy a közelmúltban egy picit rendszertelenül kapott enni időpontok tekintetében.

Nasit sosem adok neki, meg mindenki másnak is megmondtam, hogy ne etessék semmivel a macskámat, és nem is tették.

Kizárólag benti cica, így túl sok ismeretlen dologgal nem tud találkozni.

Tejet nem iszik, csak vizet.

Az utolsó hányása hajnalban volt, szóval a többihez képest már régen.

Az imént, miközben ezt elkezdtem írni, komótosan idesétált hozzám, felugrott az ágyra és elfeküdt itt, most nem húzta annyira össze magát.

Nem tudom, mi legyen.

Alutálkás kaját lehet nem akarok neki adni most, nehogy elrontsa a gyomrát. Gondoltam a hányások után jobb, ha csak a táp és a víz van előtte.

Ha a jelenlegi helyzet nem lesz rosszabb, nem tudom, hogy így is elvigyem ma dokihoz, vagy majd nézzem meg a keddi rendelést, amire be tudom vinni munka után.

Ma nem rendel a doki, csak elérhető telefonon, viszont nem a városban lakik, szóval nem tudom, hogy azt mondaná, hogy vigyem Keszthelyre (40km innen) és ott megnézi, vagy azt, hogy megvárhatom a rendelést, ha nem lesz rosszabb.

2023. okt. 28. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%
Már éjjel orvoshoz kellett volna vinni!! Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen?!
2023. okt. 28. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Mindenképp orvoshoz vinném!!

Nem várnék egy percet se. Mi csak itt tippelgetünk, lehet allergia vagy... Akármi. Minél előbb orvos!

2023. okt. 28. 13:34
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

Én is elvinném dokihoz. Túl fiatal még. Ők még könnyen kiszáradhatnak a hasmenéstől , hányástól. Az meg veszélyes.

Ha sokszor hány, de már nem jön semmi csak hab , gyomorsav, az már egy ilyen “öngerjesztő” folyamat is lehet. Rossz szájíz. Nekünk az orvos azt javasolta, hogy ilyenkor kenjünk a szájára 1-2 csepp mézet.

Lehet, hogy gyomorrontás, vagy vírus, lehet hogy lenyelt valamit, szőnyegből, takaróból egy szál, fonal, vagy akármi… jobb ha látja orvos.

Ha nem eszik: calopet paszta (bár úgy tudom már megszűnt, de a patikában tudnak ajánlani helyette).

Szenet nem kell adni. Inkább diarsanyl pasztát ha hasmenése van. Álkatorvosnál, állatpatikában kapható.

Javasolnék egy VetriDmg kúrát. Ez egy roboráló, immunerősítő szer. A legjobb ami a piacon kapható (nagyon sokat segít különböző betegségek esetén - pl daganatos betegségeknél is javasolják- vagy egyszerűen csak “felturbózni” az immunrendszerét) ez egy folyadék amelyben egy számozott pipetta van, bele lehet csepegtetni a szájába. Mi évek óta adjunk kúraszerűen, mivel nem szabad koszolni a pipettát, mi fecskendőbe szívjuk fel - minden alkalommal újba- de lehet ételre rakni, vízbe. De a legjobb közvetlen a szájába. 0,5 ml kell belőle, sokáig elég.

A royal canin jó, de a prevital tényleg nem a legjobb táp, nagyon kicsi a tápértéke , alig van benne hús , viszont tele van szinezékekkel, ízfokozókkal… stb. Kb mintha te minden nap kínai zacskós levest ennél. Probáltad már pl a Bozitát? A legtobb allateledeles boltban kapható. Nem drága. És - íztől függően - 80-90% a fehérje tartalma (ezek a prevital, kitekat, whiskas , boltok saját márkás termékei..stb. általában 4%~ával szemben) és nincs tele melléktermékekkel.

De jók pl applaws (pl csirke rizs)iams, rc, almo nature, ownat, paleo… az eladó biztos segít. Minnel magasabb fehérjetartalmúak. Főleg az ilyen fejlődő szervezetnek. Még jók lehetnek olyan közepes kategóriás az Animonda, Gourmet… hu, rengeteg féle van. Biztos látod te is.

Valaki írta a “gastro..” tápokat. Azok is jók hasmenés esetén! Pl royal canin gastointestinal alutasakos. De sokféle van. Patikus segít.

Vidd el orvoshoz, főleg ha nem eszik vagy hány.

De remélem jobban van a cica.

2023. okt. 28. 22:28
 14/16 anonim ***** válasza:
* a fecskendő természetes tű nélkül
2023. okt. 28. 22:30
 15/16 anonim ***** válasza:

A Previtált eleinte habzsolták az enyéim, majd 2-3 hét után az egyiküknek hasmenése lett tőle…Nem túl jó minőség, szerintem ne adj neki többet és az ízeket sem célszerű gyakran váltogatni, pláne egy tenyésztett fajtamacskánál, akiknek eleve sokszor érzékenyebb a gyomruk. Sőt, én nem is szoktam naponta adni, max hetente 2-3 alkalommal, de van, hogy egy hónapig nem kapnak, mert nem is kérik, a szárazért nyivákolnak. A nedves táp csak kiegészítés, nem fő étkezés.

Én amúgy Purizonnal etetek, imádják és időnként Select Gold szőrápoló tápot is kapnak.

2023. okt. 29. 14:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Először is a pre-vital egy hulladék,ne etesd vele. Másodszor..a Royal Canin kitten-től is van jobb kaja. Gondolom szaporítótól hoztad, máskülönben tudtad volna, hogy pre-vital meg ilyenek kb tilosyyVidd el minél hamarabb orvoshoz, lehet megevett valamit ami irritálja a pocakját, lehet elszapordott valami baci a gyomrában,millió meg egy oka lehet…légyszi írd meg mit mondott az orvos :(
2023. okt. 30. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!