Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan lehet a legkevesebb...

Hogyan lehet a legkevesebb lelki sérülés nélkül meggyászolni az elvesztett, elpusztult állatokat?

Figyelt kérdés
Minden tanácsot szívesen fogadok, aki már vesztett el házi kedvencet. Sajnos én tegnap hibáztam. Elvittem édesanyammál a közeli városban található állatorvoshoz a család kedvencét, a két cicánk egyikét. Tudni kell, hogy borzasztóan fél az emberektől és kicsi korától 3 lába van, amelyekkel egyébként tökéletes tud futni. Lázas volt, és az ínye is vörös volt. Kapott injekciót, ma kellett volna visszavinnu. Az autóban végig nyávogott, rágta a kisállatketrecet, amiben vittük. Sajnos lehetséges, hogy a rögzítő műanyag csapot, ami a szállítóeszköz rácsát rögzíti nem jól, nem teljesen nyomtam rá, vagy amikor vittük vissza az autóhoz (50 méteres távolság), akkor sikerült kilazítania. Amikor nyitottam volna ki az autó ajtaját, akkor megbillent előre a kosár és a súlyánál fogva kinyomta, a cica kiesett, és kb mintha puskéból lőtték volna ki, elszaladt a 14 ezres városban. Órákon keresztül kerestük éjfélig, de persze esélytelen, soha nem fog már előjönni, soha sem láthatjuk többé. Most mind a ketten magunkat okoljuk édesanyánkkal, hogy engem nagyon fáradtan, munka utána vett rá, hogy vigyük be a család kedvencét a háziorvoshoz, illetve, hogy ő sem ellenőrizte le a rácsot, hogy teljesen le van-e zárva. Én pedig magamat, hogy fáradtan mentem be és nem figyeltem oda erre kellő módon. Nyilván csak egy cica, és nem egy kutya, de nekünk akkor is borzasztóan fáj, hogy betegen, elutasítottan fog elpusztulni (mintha elvittük volna egy orvoshoz megkínozni és utána eldobtuk magunktól). Sajnos a macska nem olyan, mint a kutya, hogy van esély megtalálni, ha nem ütik el, mert jó eséllyel az utcán fog barangolni. A macska elbújik, ezer lakás bármely udvarán, bármely bokrában lehet, nehezebb megtalálni, mint tűt a szénakazalban, pláne ha a cica csak minket szeretett, minden más embertől retteg. Minden jó szó jólesik, hogy ti hogyan gyászoltátok meg a kedvenc elvesztését, bármely módon is történt az. Köszönöm.
2023. okt. 27. 12:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

7-es totál igazad van, csak ömlik egész nap az eső. De ha kicsit eláll azonnal megyünk.

8-as: rengeteg ilyen ember van, pl édesanyám párja, aki úgy van a kutyával, macskával h elviseli, de soha sem engedi, hogy hozzánőjön. Vagy nagyim is ilyen, aki amúgy a legszeretőbb ember a világon, mert imád minket, és ha tehetné, az összes nyugdíját nekünk adná, minden héten 3 szor főz nekünk innen 12 km távolságról is. Neki is van pár macskája, de soha egy sem nőtt a szívéhez, nem is engedte, plusz ugye ő az a 80 éves korosztály, aki úgy nőtt fel, hogy minden héten kacsát, tyúkot, disznót kellett vágni, szóvl neki az állatok ilyen tekintetben nem fontosak.

2023. okt. 27. 13:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Vajon ismered-e annyira a macskádat, hogy tudd, hol keresd?
2023. okt. 27. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem is értem a kérdést. Nálunk vagy két-három szomszéd macska jár át hozzánk a mi kertünkbe. Én kertészkedem, ők meg ha éhesek jönnek és kaját kérnek. Vagy simogattatják a hasukat. Vagy, ha már végleg nem érek rá velük foglalkozni és kapálok, vagy gyomlálok, akkor látótávolságban heverésznek a paprika, vagy a paradicsom árnyékában. De ha valamitől megijednek, petárdázástól, hangrobbanástól, hangos flexeléstől, akkor nem elszaladnak, hanem hozzám szaladnak. Pedig egyik sem az én macskám, csak átjönnek szomszédolni.
2023. okt. 27. 15:29
 14/21 A kérdező kommentje:
13. Sajnos ez nem ilyen cica. Mivel egyszer hurokban volt, ami levagta a labat, abbol kiszabadult, ez volt az elso, h az emberi gazsag mit tett vele. Aztan allatorvos, mutet, ujabb trauma. Csak bennunk bizott. Ma is bementunk 2-kor keresnk, de 10 ezer hely, 50 ezer zugaban lehet. Vagy hazajon 23 km tavolsagbol egyszer, vagy a csoda segit.
2023. okt. 27. 17:36
 15/21 A kérdező kommentje:

,,Vajon ismered-e annyira a macskádat, hogy tudd, hol keresd?,,

Egy olyan varosban, ahol mèg sosem jart szegeny? Sajnos nem.

2023. okt. 28. 05:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Magam alatt vagyok. Sosem fogom túl tenni magam rajta.
2023. okt. 28. 05:44
 17/21 A kérdező kommentje:
Olyan mintha a beteg gyerekedet kidobdtad volna az utcara egy masik varosban ètlen-szomjan. Szörnyű.
2023. okt. 28. 05:45
 18/21 Salx Narval ***** válasza:
100%
Plakátolni, hirdetni, érdeklődni és keresni ez az amit tehetsz. Abban nem reménykednék, hogy 20km távolságból hazatalál. Egy háromlábú macska valóban feltűnő jelenség és sok ember meg is szánna egy ilyen cicát csak az elérhetőségeteket kell tudatni a környékbeliekkel, én nem adnám fel ilyen hamar. Ne gyászold hanem keresd. Értem én, hogy sok helyen lehet de a sok hely sok lehetőséggel is jár, sok a jószívű állatbarát ember is de tudniuk kell, hogy valaki keresi.
2023. okt. 28. 07:52
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit olyan, mintha egyfajta munchausen by proxy szindromad lenne ezzel a macskaval... nem is keresed, csak sajnaltatod magad, ilyen rinya szoveget nyomatsz, h kidobni a beteg gyereked etlen-szomjan.

Igen, szegyellhetned magad. A macsek valahol meg mindig koborol, etlen-szomjan, s ahelyett, h tuve tennel erte mindent, itt picsogsz.

2023. okt. 28. 07:57
 20/21 anonim válasza:
2-es vagyok,a mi cicánk is NAGYON félős és háromlábú. Nem futott messzire, elbújt egy ponyva alatt és ki se mert jönni, talán csak este. Akkor is kerestük, este nyugi van. Szólítgattunk, a tápját zörgettük és napok múlva (!!) meghallottuk, hogy nyávog a ponyva alól. De ő annyira félős, hogy megfogni sem engedi magát, szóval úgy kellett levadásznunk. Van remény!!! Keressétek még!
2023. okt. 28. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!