Lehet valaki szerelmes a háziállatába? Létezik szerelem ember és állat között?
Hát biztosan létezik ilyenfajta pszichés betegség is, de feltételezem nem arra gondolsz.
Nem szerelem az, csak igen erős érzelem, már-már rajongás. Én is van hogy azon kapom magam, hogy csak mosolyogva bámulom a kutyámat, és felhőtlen boldogságot érzek, vagy hogy elgondolkodom mennyire szeretem, és mennyire nem lehet ezeket az érzelmeket szavakba önteni. Na de na! Azért ezt ne nevezzük szerelemnek, mert ott válik betegessé a rajongás.
Kevered az érzéseket. Szereted a macskád, és ez nagyon jól van így.
Én férfi létemre agyon simizem puszilgatom a cicámat, mert igen nagyon szeretem. De nagyon fontos azt leszögezni, hogy ez nem szerelem. Ez szeretet ami egy nagyon nehezen múló állapot.
Az emberek egymás iránti hirtelen szeretetének a megnyilvánulása az, amikor új még egy kapcsolat az ujdonság varázsa, az érzés miszerint örülünk, boldogok vagyunk, hogy rátaláltunk egy másik emberre akire számíthatunk akibe a bizalmunkat maximálisan belefektetjük, ezt nevezzük szerelemnek.
Ebből a szerelemből lesz később szeretet. Ami aztán vagy sírig tart, vagy elmúlik. De egy pár is sok esetben elhidegül egymástól, ami egy hosszú folyamat.
Ha valaki meg csalja a másikat és lebukik, az többnyire azért történik, mert a harag, a csalódottság sokkal erősebb mint a szeretet. De, a szeretet még ekkor is megvan. Ami ugyancsak nehezen múlik.
A lényeg, hogy nem szerelmes vagy a macskádba, hanem szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!